Permoníci zazpívají lidem o svátcích

Pěvecký sbor Permoník má konec roku nabitý. Posluchačům zazpívá na Mikuláše, Vánoce i Nový rok.

Přibrzdit tradiční shon na konci roku se v Karviné pokusí pěvecký sbor Permoník. Připravil několik koncertů, při nichž mohou posluchači alespoň na chvíli zapomenout na běžné starosti. Konec roku zpříjemní Karviňanům už po pětačtyřicáté. Dva úvodní mikulášské koncerty se uskuteční už v pondělí 29. listopadu. „První z nich začne o půl čtvrté odpoledne v Rehabilitačním sanatoriu a druhý v sedm hodin večer ve Společenském domě Darkov,“ informovala organizační pracovnice Věra Pazderová. Na Mikulášských koncertech lidé ocení i divadelní scénky mezi písněmi. „Čert, Mikuláš a anděl předvádějí mezi písněmi vtipné scénky. Třeba když Mikuláš usne a chrápe, to jsem se opravdu nasmála,“ popisuje zážitky z loňska Věra Martinková. Na Mikuláše naváže advent a první Adventní koncert Permoníku v sobotu 11. prosince o půl osmé večer v kostele Povýšení svatého Kříže na Masarykově náměstí ve Fryštátě. Druhý o týden později na tom samém místě i ve stejný čas. Na prosincové koncerty se mladí zpěváci a zpěvačky připravují už od září.
„Samozřejmě se repertoár opakuje, ale do sboru přicházejí noví členové, kteří se jej musí doučit,“ vysvětluje sbormistryně Eva Šeinerová.
Vánoční koncert nabídne scénické provedení českých, moravských a slezských koled v úpravě Otmara Máchy a pásmo mezinárodních koled. Uskuteční se v Městském domě kultury ve čtvrtek 16. prosince a představí se na něm zpěváci Permoníku od prvňáčků po vysokoškoláky. Ani po Novém roce nepřijdou posluchači a milovníci sborového zpěvu zkrátka. Permoník připravil i Novoroční koncert. Ten uslyší lidé v neděli 2. ledna v Rehabilitačním sanatoriu v Karviné-Hranicích od půl čtvrté odpoledne. Vstupenky na koncerty karvinského pěveckého sboru si lidé mohou objednat buď telefonicky na čísle 596 311 111 nebo e-mailem na adrese office@permonik.com.