Personálie

Personální změny ve světě realit.

#####Nové posily v CTP

Právní a stavební oddělení vedoucího developera komerčních nemovitostí v České republice, firmy CTP, má nové zaměstnance. Mgr. Veronika Prokopová je absolventkou Právnické fakulty Masarykovy univerzity, oboru právo a jurisprudence. Právní praxi získala v advokátní kanceláři JUDr. Milana Zápotočného, kde se specializovala na občanské právo, alternativní řešení sporů a insolvenční právo. Ing. Václav Horák vystudoval ČVUT, Fakultu strojní, obor strojní inženýrství – dopravní a manipulační technika. Dříve pracoval jako manažer projektů v Tebodin Czech Republic a jako inženýr výstavby a údržby ve firmě Shell Czech Republic. Před CTP zastával pozici inženýra výstavby a údržby ve firmě PAP OIL čerpací stanice, kde byl zodpovědný za řízení nových projektů a údržby čerpacích stanic včetně jejich finančního a časového řízení, vedení procesu výběrových a schvalovacích řízení a kontroly projektů z hlediska kvality, času a financí.

#####Skanska Property CR jmenovala novou prezidentku

Marie Passburg byla jmenována prezidentkou společnosti Skanska Property Czech Republic. Do své nové role nastoupí 15. srpna 2012. V této pozici nahradí Brittu Cesar-Munck, která se po pěti letech strávených v Praze přesune do Stockholmu, kde bude i nadále pokračovat v práci pro společnost Skanska. Passburg převezme dynamickou a rostoucí organizaci s úspěšnou historií v pronájmu kancelářských budov a v developmentu projektů s nejvyšší možnou úrovní zelených certifikací. Bude zodpovědná za další růst společnosti a bude dohlížet na komerční aktivity společnosti. Přichází s rozsáhlými zkušenostmi z různých pozic v rámci Skansky, zejména ze severských zemí, střední Evropy a Velké Británie.

#####Rozšíření týmu Colliers International

Vedoucí oddělení pronájmu kanceláří Colliers International v České republice byla jmenována Jana Vlková. Kromě vedení oddělení zastupování nájemců (Tenant Representation Department) bude zodpovědná také za otevření oddělení pro zastupování majitelů nemovitostí (Landlord Leasing Department), které rozšíří stávající nabídku služeb. Jana Vlková se bude rovněž podílet na zřízení oddělení správy nemovitostí, tzv. Real Estate Management Service (REMS) v ČR, které brzy doplní nabídku služeb Colliers International v celém regionu střední a východní Evropy. Vlková přichází do Colliers International z Bank Austria Real Invest Asset Management CR, kde šest let v pozici generální ředitelky zodpovídala za poskytování služeb asset managementu interním i externím klientům. V oboru realit pracuje již více než 12 let.

#####Nová členka marketingového týmu P3

#####Čerstvý vítr v BD Advisory

Konzultantský tým společnosti BD Advisory posílili Radovan Jokel (40), který přichází z pozice ředitele pro odměňování pro ČR a SR společnosti Telefónica, a Magdalena Štachová, která doposud působila ve společnosti Aon Hewitt jako projektový manažer. Oba přinášejí do týmu BD Advisory důvěrnou znalost fungování HR procesů v mezinárodních společnostech, odborné know-how a zkušenosti z oblasti profesionálních poradenských služeb. Jokel začal svou profesní dráhu v roce 1996 v bratislavské kanceláři poradenské společnosti Coopers & Lybrand (později PWC), kde se významnou měrou podílel na vybudování poradenské praxe pro řízení lidských zdrojů na slovenském trhu. Od roku 2002 působil v interním HR v odborných i řídících funkcích. Je absolventem germanistiky na Univerzitě v Lipsku. Ve volném čase se věnuje rodině a fotografování. Štachová vystudovala mezinárodní vztahy na VŠE v Praze, v HR působí od roku 2006. Mezi její záliby patří rodina a literatura.

#####Úmrtí představitele OSMD

Občanské sdružení majitelů domů, bytů a dalších nemovitostí v ČR oznámilo smutnou zprávu – úmrtí představitele OSMD Libora Dellina. Zemřel dne 25. dubna ve věku 69 let. Libor Dellin byl jedním z nejaktivnějších členů OSMD, byl jejím místopředsedou. Také působil jako šéfredaktor časopisu Střecha. Veřejnosti byl znám jako největší bojovník za práva majitelů nemovitostí. Byl vyhlášený svými brilantními znalostmi bytového práva. Postoje majitelů hájil a objasňoval v mnoha diskusních pořadech.