Personálie

Tým právníků advokátní kanceláře Achour & Hájek posílila advokátka Kateřina Leznová, absolventka Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a Fakulty sociálních studií Masarykovy Univerzity v Brně.

#####AK Achour & Hájek hlásí další posilu

Před zahájením spolupráce s Achour & Hájek působila v advokátní kanceláři Kotrlík Bourgeault Andruško (nástupce americké advokátní kanceláře Dewey Ballantine). Má rozsáhlé zkušenosti z poskytování právních služeb klientům z řad významných zahraničních i českých společností, zejména poradenství v oblasti fúzí a akvizic včetně komplexního due diligence a souvisejících otázek práva hospodářské soutěže, poradenství v souvislosti s restrukturalizacemi významných společností a corporate governance.

V rámci své praxe poskytovala mimo jiné právní služby největšímu soukromému provozovateli televizního vysílání v ČR, největší celosvětové mediální skupině a významné evropské zajišťovně. Kateřina Leznová působila jako členka právního týmu poskytujícího expertní posudek v otázkách českého práva v souvislosti s arbitráží týkající se významné české banky. V rámci advokátní kanceláře Achour & Hájek se specializuje zejména na problematiku fúzí a akvizic, restrukturalizace a právo hospodářské soutěže.

#####Nové jmenování v Colliers International

Realitní poradenská společnost Colliers International povýšila Hadleyho Deana do pozice Managing Partner divize Nová Evropa. Na novém postu bude řídit více než 650 zaměstnanců a 16 poboček společnosti ve 13 zemích jihovýchodní, střední a východní Evropy včetně Ruska. Hadley Dean bude spolupracovat s vedením jednotlivých poboček a zodpovídat za strategii společnosti na regionální úrovni. Nastoupil do polské pobočky Colliers v 2001 jako Managing Director pro regionální trh průmyslových a logistických nemovitostí. V roce 2005 byl jmenován Managing Partnerem kanceláře Colliers International v Polsku. V roce 2008 byl povýšen do pozice Managing Partnera pro celý region střední a východní Evropy.

Vynikající výsledky jeho práce přišly téměř okamžitě – pouhý rok po jmenování byla společnost Colliers International vyhlášena Realitní agenturou roku v segmentech průmyslových a logistických nemovitostí a kapitálových trhů v celém regionu při udílení prestižních cen CEE Quality Awards 2009. Hadley Dean během své kariéry pracoval v Londýně, Praze a Varšavě.

#####Personální přesuny v managementu OKIN GROUP

[file:9018:small:right]

OKIN FACILITY RU, dceřiná společnost skupiny OKIN GROUP, a. s., v Rusku, má nového country manažera. Stal se jím Jiří Podhola, který bude zodpovědný za rozvoj pobočky na ruském trhu. Na jeho bývalé pozici ředitele divize OKIN FACILITY CZ a slovenské pobočky OKIN FACILITY SK ho nahradí Pavel Smejkal, který bude mít na starosti i řízení obchodních a marketingových útvarů v obou zemích.

„Mým úkolem v nové funkci bude posílení pozice na ruském trhu, spolupráce se strategickými partnery a také přenos know-how z mateřské firmy do ruského prostředí,“ uvádí Jiří Podhola. Ten získal bohaté zkušenosti v oboru ze svého působení jako regionální manažer úseku Sever v OKIN GROUP a především jako ředitel OKIN FACILITY CZ a SK, kde se podílel na úspěšném řízení služeb facility managementu v České republice a na neméně úspěšném rozvoji služeb na Slovensku.

Z této pozice bude na posilování pozice OKIN GROUP na českém a slovenském trhu nově dohlížet Pavel Smejkal, který bude rovněž zodpovídat za řízení obchodních a marketingových procesů v české i slovenské pobočce OKIN FACILITY. Pavel Smejkal na pozici ředitele OKIN FACILITY CZ a SK přichází z pozice manažera úseku Obchod. Během své profesní dráhy působil v mezinárodních firmách Nestlé, DHL a Hochtief především na obchodních pozicích jak v oblasti zboží, tak i služeb.

#####Noví manažeři brněnských projektů CTP

V nově vzniklém CTParku Brno II - Černovická terasa nastoupil na pozici Project Manager David Chládek, absolvent VŠ Báňské v Ostravě, Fakulty stavební. Jeho velkou pracovní zkušeností byla pozice projektového manažera ve společnosti Lidl, kde se podílel na projektu expanze řetězce na český trh a měl na starosti řízení projektů investiční výstavby.

Získal titul MBA na Brno International Business School v oboru strategický management. V CTP bude zodpovědný za koordinaci nové výstavby a za schvalovací procesy a řízení s tím spojené a správu objektů. Administrativní centrum Spielberk Office Centre posílí nově vytvořená pozice Facility Manager, na kterou nastoupil Ondřej Pěnička. Ten absolvoval Integrovanou střední školu ve Valašském Meziříčí a během studia studoval čtyři semestry CISCO NETWORKING ACADEMY, která je určena pro správce sítě. Pracovní zkušenosti získal na pozici servisního technika v oboru vzduchotechnika a klimatizace objektů s náročnými kritérii. Po zaučení pracoval v Rumunsku v oboru facility management ve farmaceutické výrobě.

#####Poradenská společnost CBRE má nové odhadce

Společnost CB Richard Ellis oznámila přijetí Zuzany Hockové a Russella Swaina do oddělení oceňování nemovitostí. Zuzana Hocková (33) má několikaleté zkušenosti v realitním financování a nastupuje do oddělení na pozici odhadce. Dva roky pracovala pro realitní banku Aareal v centrále v Německu, poté působila v její české akviziční pobočce. Předchozí pracovní zkušenosti získala v renomovaných firmách JP Morgan Chase v Londýně a PriceWaterhouseCoopers ve Frankfurtu. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. Russell Swain (25) nastupující jako junior odhadce, má pětileté zkušenosti z realitního trhu ve Velké Británii. Před nástupem do CB Richard Ellis pracoval pro společnost A&K Solutions a Mono Consultants. Získal bakalářský titul na Glasgow Caledonian University, se specializací na oceňování a správu nemovitostí.

#####AK DVOŘÁK & SPOL. se rozrostla

Na pozici partnerů nastoupili Pavel Fára a Libor Vacek, kteří přicházejí z pražské pobočky mezinárodní advokátní kanceláře Clifford Chance LLP. Pavel Fára bude rozvíjet nemovitostní praxi kanceláře. Libor Vacek se bude v kanceláři věnovat oblasti banking & finance.

Pavel Fára se ve své praxi zaměřuje na poradenství týkající se fúzí a akvizic v oblasti nemovitostí, obchodní právo a dále se věnuje oblasti práva životního prostředí. Absolvoval Právnickou fakultu UK v Praze a je advokátem zapsaným na seznamu České advokátní komory. Má dlouholeté zkušenosti s poradenstvím na transakcích pro významné zahraniční i české společnosti, je členem hlavních profesních organizací v oblasti nemovitostí, a to ARTN a České rady pro šetrné budovy (CZGBC).