Peugeot teď dělá i do surfování. A stojí to za to

Peugeot GTi Surfboard Concept

Peugeot GTi Surfboard Concept Zdroj: Peugeot

Peugeot GTi Surfboard Concept
Peugeot GTi Surfboard Concept
Peugeot GTi Surfboard Concept
Peugeot GTi Surfboard Concept
Peugeot GTi Surfboard Concept
9
Fotogalerie
Automobilka Peugeot představí na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu své speciální surfové prkno. Je totiž poměrně bežné, že výrobci automobilů si čas od času zpestří svoji práci tím, že zabrousí do vod zcela mimo jejich hlavní záběr. Běžně se tedy setkáváme třeba s různými plavidly (např. člun Jaguar Speedboat) či jednostopými vozidly (třeba hybridní bicykl Lexus), ovšem na surfové prkno se znakem automobilky je výjimečný počin.

Na nadcházejícím Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu, který se letos koná ve dnech 11. až 14. června, se tak prvně představí nejen taková Škoda Octavia RS, ale také surf z dílen stylistického střediska Peugeot Design Lab, jež poskytuje své služby externím zákazníkům. Zapůsobit má hlavně na mladší část publika a pomoci chce propagovat špičkovou verzi řady 208 v podobě modelu Peugeot 208 GTi.

Tento surf pod jménem Peugeot GTi Surfboard Concept vzniknul v jediném exempláři a dle tvrzení představitelů značky Peugeot je jeho design ovlivněn především právě automobilem Peugeot 208 GTi. Výrobce ale za zdroje inspirace označuje také koncepční studie Peugeot RCZ R a Peugeot Onyx.

Propracovaný surf je vyroben v kombinaci konvenčního dřeva a uhlíkových kompozitů, což má znamenat propojení výrazů „emotion“ a „motion“, tedy emoce a pohyb. Za zmínku stojí také dva páry zaoblených stabilizačních ploch. Pro prezentaci tohoto výrobku v akci Peugeot na svůj goodwoodský stánek dokonce přiveze speciální generátor umělých vln známý jako Flowrider Surf Machine. Pokud vás zajímá, jak takové zařízení funguje, podívejte se na přiložené video.

AutoRevue.cz