Pietro Filipi má výlohy s fantastickou Prahou

Artkiosk Pietro Filipi

Artkiosk Pietro Filipi Zdroj: Kristina Hrabetova

Artkiosk Pietro Filipi
Artkiosk Pietro Filipi
Artkiosk Pietro Filipi
Artkiosk Pietro Filipi
Artkiosk Pietro Filipi
9
Fotogalerie
Oděvní značka Pietro Filipi představila nové výlohy nazvané Praga Fantastika. Vytvořila je ve spolupráci s ilustrátorem Michalem Bačákem a designérkou Michaelou Tomiškovou.

Nové výlohy Pietro Filipi si hrají s vizemi, jaká by mohla Praha být v budoucnu a představují si Prahu jako přitažlivé hravé velkoměsto plné inovací, které se může hrdě postavit vedle ostatních světových velkoměst. S tématem futuristických a sci-fi vizí jsme si oděvní značka pohrála jak ve ztvárnění maket, tak v originální autorské kresbě na zeď od Michala Bačáka. V nich se objevují všechny emblematické budovy Prahy a vzdávají tak hold stávajícím a možným budoucím ikonám města.

Z realizací budoucnosti se tam objevují např. dráha pro rychlovlak, Teslova pouliční nabíječka, vzducho-taxi, počasí odolná lavička, panelový dům se sgrafitovou fasádou nebo socha DNA šroubovice na Karlově mostě. Do městského panoramatu Pietro Filipi zahrnula i budovy, které už neexistují nebo spějí k vyhubení, jako třeba dejvický hotel Praha, nebo nikdy nerealizovaná knihovna od Jana Kaplického.