Pilot F1 Schumacher by mohl šéfovat fotbalistům Kolína nad Rýnem

Michael Schumacher

Michael Schumacher

Po nepříliš vydařeném návratu do seriálu formule 1 by mohl exmistr světa Michael Schumacher přesedlat na fotbal. Slavný německý pilot je totiž podle německých deníků Bild a Express mezi kandidáty na post prezidenta bundesligového klubu z Kolína nad Rýnem.

Momentálně desátý tým německé ligy zatím nenašel nástupce dlouholetého šéfa Wolfganga Overatha, který v listopadu rezignoval. Klub si proto najal externího poradce, který sestavil seznam nejvhodnějších kandidátů na uvolněné křeslo.

Na něm podle deníků stojí i jméno sedminásobného šampiona F1 Schumachera nebo bývalého trenéra německé házenkářské reprezentace Heinera Branda. Oba jsou členy klubu a velkými fanoušky kolínských „kozlů“.

„Samozřejmě že tato jména na tom seznamu jsou,“ potvrdil Expressu předseda správní rady Kolína nad Rýnem Werner Wolf. „Jejich realizaci ale považuji za nepravděpodobnou,“ dodal.

Podle dalšího člena vedení Fritze Schrammy bude rada tato jména projednávat 20. prosince. „Jisté ale je, i když tyto návrhy přicházejí zvenčí, rozhodne správní rada,“ uvedl bývalý primátor Kolína nad Rýnem.