Pizza Nuova nabízí tradici na úrovni

Štěpán Sedláček
V síti restaurací Ambiente jsou vyšší ceny. Nabízí ale za ně vysokou kvalitu.

Pizza Nuova se nachází v Revoluční ulici, vedle obchodního domu Kotva. Je čerstvým přírůstkem v rodině restaurací Ambiente, které patří ke špičce pražské gastronomie. Na přání čtenářů týdeníku Sedmička jsme ji otestovali s kulinářským expertem Jakubem Řičicou.

Přestože byla restaurace poloprázdná, bylo složité upoutat pozornost obsluhy.

Reputaci personál vzápětí napravil dokonalým přehledem o nabídce. Číšník bez zaváhání odpovídal na naše otázky související s pokrmy.

Řičica si nechal na úvod doporučit Carpaccio s lanýžovým olejem. Jako hlavní chod zvolil Mořského vlka na grilu se špenátem. Dezert vybral ze zvědavosti. Zajímalo ho, jak chutná ananas plněný mascarpone s jahodovou omáčkou, takzvané Ananasové mezzaluni.

Carpaccio (jemné plátky svíčkové) je jako předkrm populární. Častou chybou jsou příliš silné plátky. „Tady se jí vyvarovali. Maso je čerstvé, k tomu vynikající pita chleba. Pochutnal jsem si,“ chválil Řičica.

Škoda vlažné ryby

Mořský vlk Řičicu neohromil. Ryba byla čerstvá a skvěle připravená, ale studená.

„Nejsem příznivcem studených ryb. Také s vykoštěním si kuchař mohl více pohrát. Vynikající ryba, jako je mořský vlk, si to zaslouží,“ řekl Řičica. Líbil se mu ovšem nápad doplnit chuť ryby špenátem.

Řičicu nadchl dezert. „Spojením na první pohled neslučitelných ingrediencí vznikl lehký dezert, který host zvládne i po těžkém jídle.“

Ambiente Pizza Nuova si potrpí na čerstvé suroviny a dobré zpracování. Nevybočuje tak z dobré pověsti řetězce.

Jakub Řičica provozuje hotel na Smíchově a dohlíží na kvalitu jídla v pražské restauraci Demínka. Odbornost získal na l‘école hôtelière de Glion ve Švýcarsku a ve škole Le Cordon Bleu v Londýně.