Plzeňský recept na hokej

Plzeňští hokejisté mají za sebou nezapomenutelnou základní část. Teď chtějí Indiáni zamířit na vrchol v play-off.

Tenhle recept by se měl tisknout do všech hokejových kuchařek. Na začátku vezměte skvělého, zkušeného hráče, ke kterému budou všichni spoluhráči vzhlížet. K němu přidejte přísného, ale charismatického trenéra, okořeňte nadanými juniory a spolehlivým brankářem a za občasného zamíchání sestavou přidejte skvělé fanoušky, pro které je Indián na dresu vším.

Ne na talíři, ale na ledě máte extraligovou Plzeň. Osobnost extraligy Martina Straku, nejúspěšnějšího gólmana soutěže Tomáše Pöpperleho, nejproduktivnějšího obránce Jana Bendu. K tomu nejproduktivnější cizinec Mark Bomersback a jeden z nejlepších juniorů Jan Kovář, který za kapitána Straku zaskakuje v prvním útoku. Ti všichni se letos podíleli na tom, že Plzeň skončila po základní části extraligy na prvním místě. Během slavnostního večera si plzeňští hráči, jako vůbec první v extralize, převzali Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Nikdo z nich se ho z pověrčivosti nedotkl.

„Jsem pyšný na to, co mužstvo dokázalo, jak hráči přistupovali ke své práci,“ pochválil trenér Marian Jelínek své svěřence. Za vším teď ale musí udělat tlustou čáru. „Začíná nová soutěž, a na tu je třeba se nachystat,“ burcuje. Ano, teď už bude všechno naostro, žádná chybička se nepromíjí. Indiáni vyvalili kámen s názvem základní část až na vrchol, nyní ale stojí znovu pod kopcem. Nevadí to?

„Ne, playoff je prostě svátek. Pro fandy i hráče, je to boj na života na smrt. Už se těším,“ nezaváhá vycházející hvězda Kovář. Redaktoři Sedmičky se vydali do ČEZ Arény formu šampionů prověřit.