Podle sázek nejsou Češi v zápase s Polskem favority

Polští fanoušci

Polští fanoušci Zdroj: profimedia.cz

Do rozhodujícího zápasu o postup do čtvrtfinále fotbalového EURA 2012 nastoupí Český výběr v pozici outsidera. Na výhru českého týmu míří u sázkové kanceláře Fortuna pouze 20 procent sázek, na remízu dalších 20 procent, o výhře Poláků je tak přesvědčeno 60 procent sázejících. Ti jsou konečně i poměrně výraznými kursovými favority, na jejich výhru se sází v poměru 2,15:1, na Čechy 3,36:1 a na remízu 3,45:1.

Právě nerozhodný výsledek může hrát při předpokládaném vítězství Německa nad Řeckem rozhodující roli na cestě české družiny do čtvrtfinále. I proto je kurs na to, že Bílkův výběr ze skupiny nakonec postoupí 1,75:1. Sázkaři jsou ale opatrnější a cca 75 procent věří spíše tomu, že nás čeká poslední utkání na turnaji.

„Na duel Polska a Ruska jsem se díval dvakrát a oba zápasy Česka jsem viděl naživo. Objektivně mám pocit, že i kurs 1,8:1 na výhru Poláků v zápase s našimi by byl příliš vysoký. Navíc, skotský sudí nám po Rezkově galapředstavení v kvalifikaci odpíská penaltu snad jedině v případě vraždy. Hon na čarodějnici Milana Baroše už začíná být docela hysterický, dostává ho pod tlak. Snaží se, ale nějak to nejede, každopádně, jestli dá Polákům postupující gól, tak ho Klausovi navrhnu na Řád Bílého lva,“ uvedl Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Nejvyšší dosavadní sázka na vítězství Polska činí 120 tisíc korun a byla podána v Plzni. V původním kursu 2,25:1 by tak výhra našeho soupeře znamenala výhru 270 tisíc korun. Další sázkař zase věří, že Václav Pilař vstřelí gól i ve třetím zápase, který zároveň skončí remízou. Při kursu 16:1 a vsazených 3 tisících korunách bude čekat na případnou výhru 48 tisíc korun.