PointPark Poznaň získal certifikaci BREEAM

Společnost PointPark Properties (P3) dokončila certifikaci BREEAM pro budovy DC5 a DC6 v logistickém parku v Poznani. V rámci Polska jde o první BREEAM certifikaci udělenou logistickému parku. Podle stanovených norem poznaňský park získal hodnocení „very good“, uvedla společnost P3.

„Tím, že se P3 zaměřuje na získávání certifikací, jen potvrzuje svůj závazek nabízet svým klientům vysoce kvalitní projekty, které jsou navíc šetrné k životnímu prostředí. Naším cílem nejsou jen ekologické certifikace nových projektů v Polsku, ale v rámci celé Evropy,“ říká Craig Maguire, Managing Director P3 Polsko. Proces certifikace byl zajištěn polskou pobočkou WSP Environment & Energy.

Pointpark Poznaň se díky své poloze stal základnou pro lokální i zahraniční logistické provozovatele působící v rámci Polska i celé Evropy. Celková plocha skladových prostor, které park nabízí, je 194 570 čtverečních metrů, včetně 131 000 čtverečních metrů pozemků s platným územním rozhodnutím, připravených pro nové projekty „na míru“. Klíčovými nájemci parku jsou DAMCO, JMD, ND Poland, CEVA a PF Concept.