Pokochejte se virtuálním „dělem“ od Mercedesu

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Zdroj: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo
Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo
Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo
Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo
4
Fotogalerie
Značka Mercedes-Benz po sérii zahalených fotografií oficiálně představila svůj koncept Vision Gran Turismo.

Hra Gran Turismo pro konzole PlayStation přichází ve svém šestém pokračování v roce, kdy slaví 15. výročí uvedení první série. Kazunori Yamauchi, prezident společnosti Polyphony Digital Inc., oslovil vedení nejvýznamnějších světových producentů sportovních aut s tím, aby pod heslem „Vision Gran Turismo“ připravili studie nových vozů. Ty se budou ve hře Gran Turismo 6 postupně objevovat.

Svůj projekt nyní představila značka Mercedes-Benz. Jeho celé jméno zní Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo a hned od prvního pohledu je dobře patrné, že jeho tvůrci si pěkně vyhráli už při jeho tvorbě. Uhrančivě působí již pohled na ohromnou masku chladiče s masivní trojcípou hvězdou uprostřed po vzoru úspěšného závodního speciálu Mercedes-Benz 300SL z roku 1952, předchůdce legendárního cestovního Gullwingu.

Pod kapotou této studie burácí vidlicový osmiválec AMG s dvojicí turbodmychadel, který by se mimochodem mohl objevit i pod kapotou nástupce dosluhující řady SLS AMG vyvíjeného pod kódovým označením C190. V tomto případě dosahuje výkonu 585 koní (430 kW) a točivého momentu 800 Nm. Výrobce slibuje tradiční hliníkový prostorový rám a povrchové díly z uhlíkových kompozitů, pohotovostní hmotnost má činit 1 385 kg.

Studie Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo se v podobě makety v měřítku 1:1 veřejnosti představí 19. listopadu v rámci slavnostního otevření vývojového střediska Mercedes Benz Research & Development Center v kalifornském Sunnyvale. Na virtuální silnici pak vyrazí v průběhu prosince, kdy bude zahájen prodej hry Gran Turismo 6, jako vůbec první z vozů projektu „Vision Gran Turismo“.