Poláčkové domlouvali společný zápas

Týdeník Sedmička dal dohromady fotbalistu Tomáše a futsalistu Jaroslava Poláčka. Domluvili se na zajímavém zápase.

Oba baví diváky svým uměním s míčem. Oblékají stejný dres, protože hrají za FK Mladá Boleslav. A přece se poprvé potkali až při rozhovoru pro týdeník Sedmička. FK Mladá Boleslav je známý především díky účasti ve fotbalové Gambrinus lize. Od probíhající sezony však nastupují pod stejným názvem i druholigoví futsalisté.

Sedmička: Jak vlastně vzniklo sloučení mladoboleslavských futsalistů s fotbalisty?
Futsalista Poláček: Mně se to hrozně líbí. Myslím, že to má budoucnost. Jsme moc vděční, že Josef Dufek (prezident FK Mladá Boleslav – pozn. red.) a vedení futsalového klubu tuhle spolupráci vymysleli. Funguje to bezvadně a je super, že můžeme hrát pod hlavičkou FK Mladá Boleslav.
Fotbalista Poláček: Podle mě je tohle spojení logické. Futsalista Poláček: Vše se bude odvíjet od toho, jestli postoupíme do první ligy. Pokud se nám to povede, spolupráce bude pokračovat i v dalších letech.

Fotbalista Poláček: Dáme někdy zápas proti sobě? Futsalista Poláček: Říkal jsem si, že by to bylo doopravdy zajímavé. Jeden zápas bychom udělali na velkém hřišti a druhý v hale. Sedmička: A až budou fotbalisté potřebovat pomoc v první lize, mají koho povolat… Futsalista Poláček: Když my jsme sháněli gólmana, půjčili jsme si z fotbalového béčka Jana Ehrenbergera a pár zápasů za nás odchytal. Je sympatické, že funguje výměna hráčů.

Fotbalista Poláček: A jak si vedete? Futsalista Poláček: Zatím jsme třetí a máme za sebou asi dvanáct kol. Do play-off jdou čtyři týmy a z nich vzejde vítěz, který postoupí do první ligy.

Fotbalista Poláček: Kolik na vás chodí diváků?
Futsalista Poláček: Tvoří se určitá základna, která staví na vašich fanoušcích. Když je zima a nemůžou na fotbal, jdou k nám, trénují si ty své pokřiky a pak je praktikují naostro ve vašich zápasech. Prostě se vám hodíme!

Futsalista Poláček: Zkoušel jsi někdy futsal?
Fotbalista Poláček: Občas hrajeme v hale, takže s tím mám zkušenosti. Je to v zimě zpestření. Jen škoda, že jsme letos neměli žádný vánoční turnaj. A jak jsi na tom ty s fotbalem? Futsalista Poláček: Já jsem začínal s fotbalem asi v pěti letech. Proto jsem přešel do Hradce Králové, ale v devatenácti letech jsem skončil. Šel jsem totiž na vysokou školu a nebylo možné to skloubit.

Sedmička: Jste spokojenější, když máte jistou práci a vedle toho hrajete futsal, nebo by vás lákal život profesionálního fotbalisty? Futsalista Poláček: Každý by si nejspíš chtěl vyzkoušet fotbal na nejvyšší úrovni, ale já jsem přemýšlel tak, že fotbal je krátkodobá činnost. Kariéru skončíte okolo pětatřiceti let a musíte řešit, co dál. Rozhodně nelituji, že jsem s fotbalem na vrcholové úrovni skončil. Vím, že mám práci, která mě bude živit celý život, a navíc můžu hrát pro radost futsal na solidní úrovni.

Sedmička: Který sport je lepší? Fotbalista Poláček: Lepší? To se nedá takhle říct. Dělám fotbal a ten mě baví, takže jsem zvolil dobře. Futsalista Poláček: Myslím si, že každý sport má svoje specifika. Fotbal je zajímavější tím, že se mu člověk může věnovat na sto procent. V případě futsalu je to tak, že musíme mít druhou práci, která nás živí. Futsal je víceméně zábava.

Fotbalista Poláček: Ale někteří futsalisté hrají profesionálně v zahraničí, ne?
Futsalista Poláček: I v Česku je pár klubů na profesionální bázi. Třeba v Chrudimi, kde mají dokonce nějaké Brazilce.

Sedmička: Tomáši, nezávidíte kolegovi, že nemusí mrznout venku a hraje v hale? Fotbalista Poláček: Určitě to není špatné. Futsalista Poláček: Ale my se zase v létě nemůžeme opálit! Vy jste aspoň venku na čerstvém vzduchu.

Tomáš Poláček 29 let, fotbalový záložník vyniká rychlostí a dobrou technikou začínal ve Slavii Praha, ale výrazněji o sobě dal vědět až v Mostě, odkud přestoupil do Sparty z letenského klubu zamířil před sezonou 2006/2007 do Mladé Boleslavi v Gambrinus lize nastoupil ke 103 zápasům, během nichž vstřelil jedenáct gólů





Jaroslav Poláček 26 let, futsalový univerzál v devatenácti skončil s fotbalem a oblíbil si futsal pět let hrál za Ostravu v loňské sezoně hájil barvy prvoligového Selpu Mladá Boleslav po jeho zániku pokračuje v druholigovém FK Mladá Boleslav, kde je kapitánem sport ho neživí, je podnikatel