Policie vyšetřuje na Olomoucku dvojnásobnou vraždu a sebevraždu

V Slatinicích na Olomoucku v noci na dnešek zemřeli tři lidé. Dva z nich někdo zavraždil, jeden muž spáchal sebevraždu.

V rodinném domě ve Slatinicích-Lípách na Olomoucku v noci na dnešek někdo ubodal šestaosmdesátiletého muže a jeho dvaašedesátiletou družku. Ve vedlejším domě pak našli policisté oběšeného muže. Oba případy spolu podle místních obyvatel souvisí.

Tragédie se odehrála v místní části Slatinic Lípy, kde žije necelých tři sta obyvatel. „Těla zavražděných našel v rodinném domku dnes kolem půl šesté ráno jeden ze sousedů. Oba zavraždění zemřeli na následky mnohačetných bodných a řezných zranění. Kdo muže a ženu zabil, je nadále v šetření. Neznámý je zatím i motiv vraždy,“ uvedla mluvčí olomoucké policie Marta Vlachová. „Sousedka, co bydlí naproti, slyšela volání o pomoc a tak vzbudila manžela a zavolali policii a záchranku. Našli už ale oba mrtvé,“ popisuje dnešní ráno Božena Starostová, která bydlí kousek od místa neštěstí. Podle místních šlo o bezproblémové a hodné lidi. „Pán měl už přes osmdesát, ale byl plný života, rád se bavil, chodil tancovat. S nikým žádné konflikty neměl,“ říká Jana Látalová.

Otřesení obyvatelé obce jsou přesvědčeni, že muže i ženu zavraždil jejich soused, který byl nalezený oběšený. Dobrou pověst ve vesnici neměl. „Hodně pil, ale dokud měl práci a žila jeho matka, tak se ještě držel. Ta před rokem zemřela a od té doby to s ním šlo z kopce,“ podotkla Starostová.
„Když se napil, byl agresivní. Lepší bylo se mu vyhnout a nejít s ním do žádného konfliktu,“ dodává další obyvatelka.

Podle ní ale se zavražděným párem vyhrocené vztahy neměl. „Třeba potřeboval peníze, protože v poslední době měl dluhy a pořád rozprodával po vesnici vybavení z baráku,“ přibližují jeden z možných motivů místní. „Je možné, že šel do jejich domu něco ukrást a oni ho přistihli nebo po nich chtěl peníze, které mu nechtěli dát. Mohli mít i nějaké sousedské spory,“ domnívá se starosta Slatinic František Žouželka, podle kterého muž už v minulosti ohrožoval obyvatele obce plynovou pistolí.