Policie znovu prohledává místo, kde se ztratila devítiletá Anna

Policisté se opět vrátili do ulice Pod Písečnou v pražské Troji a hledají ztracenou školačku Annu Janatkovou. Včera totiž zadrželi muže, který je podezřelý, že se s Annou v místech, kdy se měla ztratit, potkal.

Jak uvedl server Novinky.cz, zadržený měl zanechat na věcech, které se po Aničce v Troji našly, stopy své DNA. „Místo prohledáváme na základě indicií, které nás sem dovedly. O pomoc jsme požádali také vojenskou policii a psovody,“ řekla mluvčí policie Andrea Zoulová.

V ulici Pod Písečnou v místech, kde končí garáže a začíná chatová oblast, je natažená policejní páska, příjezdovou cestu lemují zaparkované policejní vozy. Na místo dorazila i vojenská policie. „Máme tu padesát tři našich lidí včetně psovoda. Této akce za zúčastňujeme vůbec poprvé,“ řekl mluvčí vojenské policie Jan Čermák. Několik policistů použilo při hledání také lopaty a krupáče.

Pátrací akce ani výslech zadrženého muže zatím žádné konkrétní výsledky nepřinesly. „Hledání dívky bude pokračovat až do setmění, případně i v pátek ráno,“ ubezpečila Zoulová.

Anna se ztratila 13. října po cestě ze školy. V místě, kde policisté již několikrát hledali, našli jen její batoh a lahev s pitím. Dívka měří asi 120 centimetrů a má blond vlasy. Na sobě měla tmavě šedou zimní bundu, mohla být ale oblečena jen v červeném svetru s tříčtvrtečním rukávem. Pod ním měla žluté triko s krátkým rukávem. Na sobě také zřejmě měla fialovočernou šálu, dále tmavě modré džíny s červenobílým páskem a fialovou čepici s kšiltem. Obuty měla černé boty.