Polský vyzyvatel Klička může bít soupeře, aniž na něj dosáhnou

Polský boxer Mariusz Wach

Polský boxer Mariusz Wach Zdroj: Profimedia.cz

Měří přes dva metry a jeho rozpětí paží je 208 centimetrů. S trochou nadsázky se dá říci, že může bušit do svých soupeřů, zatímco oni na něj ani nedosáhnou. Řeč je o polském boxerovi Mariuszi Wachovi, který se 10. listopadu v Hamburku pokusí připravit Vladimira Klička o tituly mistra světa v těžké váze organizací WBO, IBF a WBA.

Sám Kličko se s určitým respektem vyjádřil o soupeři, který je vyšší o čtyři centimetry a jeho rozsah paží je větší o dva centimetry. „Bude to pro mě zvláštní zápas, protože s boxerem, který by byl větší než já a měl větší rozpětí paží, jsem se ještě neutkal,“ nechal se slyšet Kličko.

Zatím poslední vítězný zápas Mariusze Wacha z letošního března, ve kterém v Atlantic City v New Jersey poslal v šestém kole k zemi Američana Tye Fieldse

Na první pohled je vidět, že Mariusz Wach nedisponuje tak objemnou svalovou hmotou jako mnozí jiní boxeři, ale díky tomu je i při své spíše basketbalové výšce oproti soupeřům relativně lehký, a tak má i v těžké váze dlouhou fyzickou výdrž. I ve vyšších kolech zápasu dokáže náhle soupeři zasadit sérii rozhodujících úderů. Wach v profiringu ještě neprohrál. V 27 zápasech zvítězil patnáctkrát k.o. S Vladimirem Kličkem ho čeká nejdůležitější souboj v kariéře.

Kličko boxoval naposledy na začátku července v Basileji, kde porazil amerického vyzyvatele Tonyho Thompsona k.o. ve čtvrtém kole. Proti Wachovi nastoupí mezi provazy k 23. zápasu o světový titul v kariéře, v níž prohrál jen tři z 61 duelů. Poslední porážku utrpěl mladší z bratrské dvojice Kličků před osmi lety.