Porazili Slavii, obrali mistra

Hokejisté Mladé Boleslavi ukončili sérii nezdarů. Ve dvou těžkých zápasech získali pět bodů.

Jediné, čeho se boleslavští hokejisté obávali, byla dlouhá šňůra porážek. Ta se po domácí prohře 1:2 s Vítkovicemi prodloužila na pět zápasů.
Středočeši dopláceli na velké množství faulů, i když jich proti Ostravanům spáchali „jen“ šest. Soupeř přesto dvě přesilové hry využil, a to na výhru stačilo.
„Fauly holí jsou zbytečné, oslabení nás stojí spousty sil. Chybějící dynamika se pak projevuje v našem zakončení. Musíme na tom s hráči zapracovat,“ přiznal trenér Jan Tlačil. Po páté prohře promlouval k hráčům sportovní manažer Milan Hnilička. Dveře od kabiny byly bezprostředně po zápase uzavřené více než čtvrt hodiny. Bylo co vysvětlovat.
„Milan Hnilička na nás nekřičel, ale jasně jsme si vyříkali, co je třeba změnit,“ poodhalil dění v šatně brankář Marek Schwarz. Přitakal mu i druhý gólman Michal Valent (na snímku).

Konečně výhra

Za cíl si nemohli dát Boleslavští nic jiného, než přestat faulovat a získat ztracené body ve dvou venkovních duelech. Nestalo se, faulů bylo v Praze na ledě Slavie osm. Ale také tři body za výhru 3:1. „Rozhodl náš tlak na bránu,“ pochvaloval si asistent trenéra Leo Gudas. Do Pardubic jela Boleslav v mnohem lepším rozpoložení.
Ba co víc, ještě o něco překvapivěji než Slavia, která se na domácím ledě trápí, padl i úřadující mistr.
Na jeho ledě měli boleslavští hráči našlápnuto k tříbodovému zisku, ještě sedm minut před koncem vedli o dvě branky. Pak se domácí vzepřeli v přesilové hře a vyrovnání stihli zkompletovat v jediné minutě. Zase ty přesilové hry, povzdechli si fanoušci Boleslavi. Utkání vyvrcholilo v samostatných nájezdech.
Jestli mají Středočeši ve svých řadách mistra této disciplíny, je jím David Vrbata. Se svým precizním blafákem do bekhendu uspěl hned dvakrát a vystřelil druhý bod pro svůj tým.