Porsche chce vyvést Ferrari z klidu

Německý výrobce luxusních automobilů Porsche hodlá vyvinout sportovní vůz, který bude přímým konkurentem italské značky Ferrari. Uvedl to podle německého listu Süddeutsche Zeitung generální ředitel společnosti Matthias Müller.

„Ferrari proplouvá kolem relativně pohodlně a bez nějaké konkurence,“ řekl Müller. „Je tu stále prostor pro větší sportovní auto,“ dodal. Cena nového vozu by se podle něj mohla pohybovat od 250 tisíc do 400 tisíc eur (zhruba šest až deset milionů korun). Společnost Porsche dosud plánovala, že bude mít sedm modelových řad. Nový dražší sportovní automobil by byl osmou řadou, napsala agentura Reuters.

Porsche by se mělo letos stát desátou značkou německé automobilové skupiny Volkswagen. Automobilka však před časem uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelných představitelů.

Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma již koncem roku 2009 koupila v automobilce Porsche podíl 49,9 procenta za 3,9 miliardy eur (94 miliard korun).