Požár v KV Aréně. Tentokrát naostro

V podzemních garážích pod tréninkovou halou KV Arény začalo kolem půl třetí odpoledne hořet. Na místo ihned dorazilo přes dvacet hasičských vozů, policisté i záchranáři.

„Vnitřní prostory jsou prázdné. Odvětráváme,“ hlásí do vysílačky u jižního vchodu do KV Arény velitel zásahu hasičů. Necelý týden po cvičení jsou hasiči v KV Aréně znovu. Tentorkát ale naostro. Den před zahájením basketbalového mistrovství světa žen.
Prostory haly záchranáři ihned evakuovali, jednoho muže odvezla záchranka. Nadýchal se zplodin. „Táta na mě čekal dole v autě. Když nám řekli, že hoří, volal jsem mu, aby odjel. A takhle to dopadlo. Odvezla ho záchranka,“ přešlapoval nervózně před arénou Jan Priškin, dorostenec Energie. Hasičům se zhruba během hodiny podařilo dostat oheň pod kontrolu. „Hořelo v podzemních garážích. Co přesně tam hořelo, teď zjišťují vyšetřovatelé. Zatím víme, že oheň zasáhl nějaká zaparkovaná auta, která tam byla. Na místě zasahovala necelá stovka jak dobrovolných, tak profesionálních hasičů,“ řekl Martin Kasal, mluvčí krajských hasičů.
Když požár propukl, v hale bylo kolem tří set lidí. Všichni byli evakuováni. Mezi nimi také mladší dorostenci HC Energie, kterým právě začal trénink. „Byli jsme asi pět minut na ledě, když nám trenér řekl, že musíme halu opustit, že hoří,“ řekl Sedmičce obránce týmu Jakub Truhlář.
„Když začalo hořet, vyběhli jsme rychle ven, akorát jsme si sundali brusle. V šatnách máme úplně všechny věci. Učení může klidně shořet, jen, aby nám tam zůstaly mobily a peněženky,“ smáli se další mladí hokejisté.
Podle karlovarského magistrátu by mistrovství světa nemělo být ohrožené. „Již zítra večer by se měly odehrát první zápasy o 13. až 16. místo,“ řekla mluvčí magistrátu Michaela Kousalová.