PragoFFest navštívilo rekordních 2500 lidí, přesto je ohrožen

Společenské hry, ilustrační foto

Společenské hry, ilustrační foto Zdroj: Miroslav Chaloupka, Sedmicka

Čtvrtý ročník festivalu fantasy, sci-fi, komiksu, her a další popkultury PragoFFest, který se od čtvrtka do dneška konal na pražském Jižním Městě, navštívilo rekordních 2500 lidí, o 500 více než loni. Pokračuje tak vzrůstající zájem o akci pro příznivce počítačové zábavy a deskových i karetních her. Podle pořadatelů patří PragoFFest mezi tři největší festivaly tohoto druhu v České republice.

První PragoFFest v roce 2010 navštívilo přibližně 800 lidí, druhý měl 1400 účastníků. Přesto je podle pořadatelů konání příštího ročníku ohroženo.

„Takové množství lidí jsme očekávali, ale spokojeni zcela nejsme, protože mnozí byli z řad organizátorů a dalších, kteří nemusí platit vstupné. Nejásáme, protože nedošlo k příjemnému překvapení a přetrvávají naše finanční problémy,“ řekl ředitel festivalu Václav Pravda z pořádajícího občanského sdružení SFK Avalon. Problém je podle něj v tom, že festival nemá žádné dotace ani velkého sponzora, proto se možná jeho příští ročník už konat nebude.

„Co bude na podzim, nejsme schopni v tutu chvíli říct, v létě pořádáme desetidenní Festival fantazie v Chotěboři, a pak se uvidí,“ řekl za pořadatele Pravda.

Nový program letošního ročníku festivalu PragoFFest nabídl více videoher a pořadů o hrách. Pořadatelé oproti loňsku rozšířili hernu a zvýšili počet konzolí a počítačů. PragoFFest přinesl přes 50 konzolí, stejný počet počítačů, 40 stolů deskových a karetních her a přes 450 pořadů ze světa počítačových her. Prostory základní školy nazývané Modrá škola zaplnily převážně skupiny teenagerů, dorazili však i rodiče s dětmi.