Pražská energetika rozjela svého virtuálního operátora PREmobil

Smartphone (ilustrační foto)

Smartphone (ilustrační foto) Zdroj: CC BY 2.0: Highways Agency via Flickr

Řady virtuálních operátorů v Česku se rozšiřují o další významné jméno. Do byznysu aktuálně vstoupila také Pražská energetika (PRE), která začala nabízet svůj PREmobil. Chce oslovit především vlastní odběratele energií.

O vstupu světa do virtuálních operátorů uvažovalo PRE delší dobu. Už v červnu letošního roku si firma nechala zaregistrovat ochrannou známku PREmobil. Nyní PRE začíná nabízet celkem tři vlastní tarify. Měsíční poplatky se pohybují od 90 korun do 590 korun za měsíc.

Primárně pro zákazníky PRE

Jak webu E15.cz potvrdil mluvčí PRE Petr Holubec, služba míří primárně na vlastní zákazníky společnosti, kteří budou mít k dispozici zvýhodněné tarify. „Naši odběratelé se po této službě sháněli. Proto jsou zvýhodněni v různých balíčcích mobilního volání – volnými jednotkami, či množstvím stažených dat,“ uvedl Holubec. „Pro jiné zákazníky je mobilní volání PREmobilem prakticky nevýhodné,“ dodal.

Pražská energetika, ve které vlastní čtvrtinový podíl hlavní město Praha, není první energetickou společností, která nabízí vlastní mobilní služby. Operátory se už dříve staly také firmy ČEZ, RWE, Centropol a Lama Energy Group.

Virtuální operátoři mají v Česku už více než milion zákazníků

Počet zákazníků virtuálních operátorů v Česku nadále roste, aktuálně už přesáhl jeden milion. Z celkových 14 milionů aktivních SIM karet virtuálové obsluhují zhruba sedm procent trhu.

Největším virtuálním operátorem zůstává nejstarší Bleskmobil se 350 tisíci klientů. Na druhé místo se dostal Tesco Mobile, který nedávno ohlásil prolomení hranice 200 tisíc zákazníků. Oba tito operátoři působí v síti O2.

Top 5 virtuálních operátorů podle počtu zákazníků
Virtuální operátorPočet zákazníkůVyužívá síť
1. Bleskmobil350 000 O2
2. Tesco Mobile200 000 O2
3. Mobil.cz150 000 T-Mobile
4. GTS Czech100 000 T-Mobile
5. Sazkamobil85 000 Vodafone