Představenstvo O2 určilo cenu pro odkup akcií. Nemá přesáhnout 297 korun

ilustrační foto, O2

ilustrační foto, O2 Zdroj: O2

Společnost O2 by mohla kupovat vlastní akcie za maximální cenu 297 korun za kus. Rozhodlo o tom představenstvo operátora. Celkem může O2 vykoupit až desetinu akcií nebo jejich objem do osmi miliard korun. Rozhodovat o tom bude valná hromada 8. prosince. Akcie O2 se v současnosti obchodovaly za 231 korun za cenný papír.

Maximální cena je asi o dvě koruny vyšší než při loňské nabídce odkupu pro menšinové akcionáře od majoritního vlastníka PPF. Tehdy ale PPF vykupovala akcie O2 ještě před oddělením sítí a datových center do společnosti CETIN. Při další letošní nabídce odkupu PPF nabízela za O2 po rozdělení už jen 78 korun za akcii. PPF v současnosti vlastní 85 procent akcií O2.

Představenstvo společnosti dnes rovněž rozhodlo o převodu divize Professional Services do své 100procentní dceřiné společnosti O2 IT Services, a to formou vkladu části závodu.

Vklad je dále podmíněn souhlasem valné hromady. Divize Professional Services se samostatně zabývá zejména navrhováním a vytvářením zákaznických řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií a plnění významných veřejných zakázek. Převod by se měl uskutečnit od ledna.

O2 zvýšila do září čistý zisk meziročně o 49 procent na 3,73 miliardy korun. Provozní výnosy klesly o 0,3 procenta na 27,7 miliardy korun. Za celý letošní rok operátor očekává provozní zisk EBITDA mezi 9,9 a 10,2 miliardy korun a čistý zisk mezi 4,85 a 5,2 miliardy korun.