Překvapení na úvod ligy

Adam Hloušek

Adam Hloušek Zdroj: E15

V pátek odstartoval nový ročník nejvyšší české fotbalové soutěže. Jedná se o poslední ročník pod záštitou České fotbalové asociace. V příští sezoně si již ligové kluby budou řídit soutěž samy. Druhou zajímavostí je, že v lize se představí hned pět týmů z Prahy.

Právě jeden z pražských týmů, konkrétně Slavia, se hned v prvním kole postaral o první překvapení. Po porážce 0:2 s Bohemians oznámili sešívaní novou posilu: na hostování přichází Adam Hloušek. Toho Slavia nejprve koupila z Jablonce a v zimě ho poslala na hostování do Kaiserslauternu. Pak vyšlo najevo, že kvůli finančním problémům prodala práva na Hlouška znovu Jablonci. Nyní Slavia hráče znovu „koupila“, byť jen na hostování. „Návrat do Slavie pro mě hodně znamená. Určitě se čekalo, že odejdu spíše do zahraničí, ale Slavia byla velmi konkrétní a její zájem mě potěšil,“ uvedl ke svému návratu Hloušek.

O další překvapení se postarali v Ostravě. Trenér Baníku Karol Marko „nepřežil“ úvodní ligové kolo. Po porážce 3:4 s Teplicemi dostal od vedení vyhazov. Předseda představenstva ostravského klubu Jakub Kahoun uvedl, že důvodem není jen úvodní porážka, ale i výkony a výsledky týmu v letní přípravě. Ostravskému vedení se nelíbil hlavně velký počet inkasovaných branek. I Teplice pokořily ostravského gólmana hned čtyřikrát. Než představenstvo Baníku rozhodne, co dál, bude novým koučem trenér rezervy Pavel Malura.

Úvod sezony nevyšel ani obhájcům titulu. Plzeň doma získala jen bod za remízu s Libercem. Remízou ovšem zahájila Plzeň sezonu i loni. „Bylo by to super, kdyby to nakonec skončilo jako v minulé sezoně. Uvidíme,“ uvedl pro ČTK plzeňský hráč František Rajtoral.