Premiéra muzikálu Stodolní se blíží

Studenti Janáčkovy konzervatoře připravili svůj první autorský muzikál s názvem Stodolní.

Nejslavnější ulice Stodolní ožívá ve stejnojmenném muzikálu. Připravují ho jako zcela původní muzikál studenti třetího ročníku Janáčkovy konzervatoře a jde o vůbec první představení z proslulého ostravského prostředí.
„Je to příběh party mladých kluků a holek z různých sociálních vrstev, kteří se scházejí na Stodolní,“ vysvětluje pedagog a režisér představení Václav Klemens. „Střet znesvářených skupin ale nekončí smrtí jako v klasickém muzikálu West Side Story, dokonce ani krev neteče,“ upřesňuje Klemens.
Přestože se na konzervatoři nevyučuje scenáristika ani autorské psaní, autorem muzikálu je student herectví a dnes také student Ostravské univerzity Petr Sedláček.
„Nápad vzešel přímo od studentů. Je původní od začátku do konce, bez cizí pomoci. A to mě těší,“ říká Sedláček.
„Když s tím Sedláček přišel, říkal jsem, proč ne? Jen jsem chtěl, aby se na něm studenti mohli celý rok učit. A to se podařilo. Také hudbu napsali sami studenti – Jakub Pachol, Pavla Galdošíková a Michal Sedláček,“ doplňuje Klemens.
„Premiéra bude 31. března a představení by mělo přejít i do dalšího roku. Chtěli bychom, aby si lidé zvykli k nám chodit,“ dodává ředitelka konzervatoře Soňa Javůrková.