Premiéra Startup Kids aneb Jak náctiletí podnikatelé mění svět

Startup Kids

Startup Kids Zdroj: Startup Kids

Vimeo, Soundcloud, Kiip, InDinero, Dropbox – originální, skvěle funkční i stylové webové služby, které si získaly popularitu po celém světě. Stojí za nimi přitom velmi mladí nadšenci, kteří se mnohdy ještě neplnoletí vrhli po hlavě do podnikání. Svět mladých technologických dobrodruhů představuje dokument The Startup Kids, jehož českou premiéru doprovodí i diskuse s českými startupisty a investory.

„Podnikání je dnes něco, čím bylo dřív kouření. Je cool být kreativní, je cool něco vytvářet,“ říká v dokumentu Hermione Way z The Next Web. Tím shrnuje motto současné startupové vlny, která vyvrací představy o tom, že současná „děcka“ jsou líná a bez zájmu něco vytvářet.

Za snímkem Startup Kids stojí dvě mladé islandské dívky, které samotné mají úspěšnou zkušenost s podnikáním. Chtěli k podobné zkušenosti povzbudit i další mladé, tak se vydali s kamerou zkoumat příběhy lidí, kteří stojí za nejznámějšími startupy v Evropě i Americe. Jaký je životní styl mladých podnikatelů? A jak dosáhnout úspěchu? Na to se jejich film snaží odpovědět.

Českou premiéru si film odbude v pražském kině Světozor 28. února. Bude při ní možné diskutovat přímo s autorkami filmu. Pozváni jsou také představitelé startupové scény v Česku a zástupci investorů. Premiéra v Brně bude 8. března v Sálu Břetislava Bakaly, promítání filmu se plánuje i v Ostravě a Bratislavě.

Podívejte se na trailer filmu:

Více informací zjistíte na: http://www.startupkids.cz/