Prestižní časopis Time nominoval Steva Jobse na osobnost roku

Steve Jobs, Apple

Steve Jobs, Apple

Nedávno zemřelý zakladatel společnosti Apple Steve Jobs se po smrti možná dočká dalšího úspěchu. Časopis Time jej totiž nominoval na osobnost roku. Toto prestižní ocenění by získal jako první osobnost v historii posmrtně.

Stálice nočních zpráv na TV stanici NBC a člen nominačního týmu Brian Williams nominoval Jobse proto, že tento génius nejen že změnil svět, ale také dal světu víru v to, že vše je možné. „Máme v ruce kus plastu a skla, který je možné ovládat prstem. To je přeci bizarní,“ řekl Williams. Další člen týmu - kuchař Mario Batali jednoznačně Williamse podpořil. „Jobs je nepopíratelnou součástí naší historie a víry v to, že smartphony změnily svět stejně tak jako Bible.“

Dalšími kandidáty na titul osobnost roku jsou americký novinář Michael Pollan, Elizabeth Warrenová, která kandidovala do amerického senátu či tuniský prodavač ovoce Bouazizi Mohamed, který podnítil několik revolucí na celém Blízkém východě tím, že se upálil na protest proti policejní brutalitě. Editoři časopisu Time mají sice v konečném rozhodování o tom, kdo ocenění získá, poslední slovo, ale patrně se budou řídit doporučeními prestižního nominačního týmu a Jobs titul v polovině prosince dostane.

Spolu s Williamsem a Batalim jsou v nominačním týmu také herci Seth Meyer a Jesse Eisenberg, právnička Anita Hillová a lobbista Grover Norquist.