Prodejnu motorek zapálil žhář nebo závada na elektroinstalaci

Škoda se vyšplhala na patnáct milionů korun.

Žhářský útok nebo závada na elektroinstalaci jsou pravděpodobnými příčinami nedělního požáru prodejny motocyklů a čtyřkolek v Hodkovicích nad Mohelkou - Jílovém na Liberecku. V obchodě s dílnou firmy DS Trade se nacházelo předběžně okolo 100 strojů a škoda může být až 20 milionů korun. Řekla to dnes řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková.

„Přesnou škodu i počet zničených motocyklů a čtyřkolek ještě upřesní majitel prodejny,“ dodala Michalíčková. Případ vyšetřují policisté, zatím ale neposkytují žádné informace. Po podobně velkých požárech obvykle nezůstává mnoho stop, což kriminalistům ztěžuje práci. Pokud by obchod někdo zapálil, hrozilo by mu za obecné ohrožení osm až patnáct let vězení. Hasiči zachránili z hořící budovy patnáct poškozených strojů. Když dorazili na místo neštěstí, šlehaly plameny ven ze střechy. Likvidaci ohně komplikovalo horko, které z hořící prodejny sálalo. O požáru se hasiči dozvěděli před půl třetí ráno a devět zasahujících jednotek si s ním poradilo zhruba za čtyři hodiny. Majitel firmy se zhroutil a musela ho ošetřit záchranná služba.

Loni v prosinci shořely čtyřkolky také při velkém požáru v České Lípě. Na Štědrý den vypukl v dřevěném skladu v areálu autobazaru. Škoda tehdy dosáhla přibližně dvacet milionů korun. Ve zničené budově byly kromě tříkolek i osobní auta, sněžné skútry a velké množství těsnícího materiálu a barev.