Prohlédněte si Jaguar C-X75, se kterým jezdí záporák v nové bondovce

Jaguar C-X75 Bond Concept

Jaguar C-X75 Bond Concept

Jaguar C-X75 Bond Concept
Jaguar C-X75 Bond Concept
Jaguar C-X75 Bond Concept
3
Fotogalerie
Jaguar se netají svým heslem „it's good to be bad“. Proto také hrdě zásobuje filmové záporáky svými auty. I v nové bondovce, které už brzy zamíří do kin, bude hlavní záporná postava jezdit Jaguarem. Tentokrát je to model C-X75, který se představil před pěti lety u příležitosti 75. narozenin značky jako duchovní nástupce rekordního modelu XJ220.

Projekt hybridního supersportu s turbínami zmizel v šuplíku a nedostal se ani do stádia zkušebního předprodukčního prototypu. Nicméně díky novému filmu s legendárním agentem britské tajné služby Jamesem Bondem se přeci jen dočká zajímavý koncept Jaguar C-X75 existence. Sice ne s turbínami, ale aspoň ho uvidíme jako celek.

Na přípravě speciálů pro natáčení pracovala divize SVO (Special Vehicle Operations), která se stará o zvláštní přání zákazníků. I když Jaguar přesné specifikace aut použitých k natáčení tají, dřívější zprávy hovoří o tom, že místo turbínového pohonu používají auta klasický osmiválec.

Jen připomeneme, že Jaguar C-X75 měl jako koncept dvě turbíny, které vyráběly elektrickou energii. Ta pak putovala ke každému kolu, ve kterých byl elektromotor. Celkový výkon vozu dosahoval na 780 koní a točivý moment měl hodnotu přes 1600 Nm. Jaguar tvrdil, že by koncept uměl uhánět rychlostí přes 330 km/h a z 0 na 100 km/h by zrychlil za 3,4 sekundy.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz