Projekty CTP získaly certifikaci ISO 14001

Certifikace systémů řízení ISO 14001 je mezinárodně uznávaná norma, jejímž cílem je podpora ochrany životního prostředí a prevence znečišťování. Společnost CTP získala tuto certifikaci pro 13 CTParků nacházejících se po celé České republice a pro kancelářský komplex Spielberk Office Centre v Brně.

Pilotním projektem certifikace ISO 14001 byl CTPark Ostrava, následně prošly certifikací i další CTParky: CTPark Humpolec, CTPark Jihlava, CTPark Plzeň, CTPark Bor u Tachova, CTPark Louny, CTPark Teplice, CTPark Brno I, CTPark Brno – jih, CTZone Brno – Škrobárny, CTPark Modřice, CTPark Pohořelice a CTPark Hranice. Každá nová budova, kterou společnost CTP postaví, se stane součástí této certifikace a podstoupí tedy i příslušné audity.

„Tento krok vnímáme jako nezbytnou součást dobré firemní kultury, která se pochopitelně zaměřuje především na spokojenost našich klientů, zároveň ale vyjadřuje náš závazek být aktivní součástí systému ochrany životního prostředí. Již od počátku našeho působení v České republice klademe velký důraz na ekologické aspekty podnikání. Certifikace ISO 14001 je dokladem toho, že své záměry myslíme vážně a budeme v nich pokračovat i nadále,“ uvedl Remon Vos, generální ředitel společnosti CTP.

Získání certifikace ISO 14001 pomůže CTP nejenom nastavit interní environmentální politiku, ale také naplnit normu ČSN EN ISO 14001. Základním záměrem normy ISO 14001 je podpora ochrany životního prostředí a prevence znečišťování. Norma klade důraz na dodržování legislativních požadavků týkajících se jednotlivých složek životního prostředí s cílem zajištění a vylepšení péče o životní prostředí, odhalení a popsání rizik a jejich snižování a včasné rozpoznání problémů souvisejících s životním prostředím.