Proklouznou do semifinále?

Florbalisté Billy Boy FBK Sokol Mladá Boleslav vstoupí o víkendu do bojů v play-off. Ve čtvrtfinále narazí na pražský klub Future.

Základní část florbalové extraligy skončila, prvních osm týmů se chystá na vyřazovací boje. Boleslavským florbalistům letošní základní část vyšla na výbornou. Sokol vyrovnal historický zápis ze sezony 2005/2006, kdy získal šestačtyřicet bodů a skončil druhý. Stejný počet bodů jim sice tentokrát stačil jen na třetí místo, i tak si dosavadní průběh soutěže pochvalují. „Jsem rád, že jsme dovedli k vítězství i zápasy, v nichž jsme nehráli dobře. Na rozdíl od minulého ročníku jsme se vyhnuli výraznějším výsledkovým výkyvům,“ říká trenér Jiří Stožický.

V roli favorita

Na konečné třetí příčce nic nezměnil ani nedělní poslední zápas v Havířově, kde boleslavští florbalisté prohráli 6:9. „Potřebovali jsme doléčit některé šrámy, takže s námi nejelo několik hráčů. Chtěli jsme uspět, neboť v případě zisku bodu to mohla být bodově nejúspěšnější extraligová sezona Mladé Boleslavi,“ konstatuje Stožický. Jeho svěřenci mohli ve čtvrtfinále narazit na jeden z trojice týmů Bulldogs Brno, Future Praha, Liberec. „Nechtěli jsme Brno. Future je přijatelný, nikoli snadný soupeř,“ říká Stožický.
Roli favorita mají Boleslavští předurčenou. Opravňuje je k tomu nejen umístění v tabulce, ale také fakt, že za poslední čtyři roky pokaždé prošli do semifinále. „Hodně bude rozhodovat psychika. Musíme hrát koncentrovaně, bez výpadku, s velkým nasazením a důrazem v osobních soubojích,“ míní trenér Stožický.

Brankář Koráb je jistota

„V každém play-off také hodně záleží na brankáři. Náš Jakub Koráb je zárukou jistoty. Pokud si udrží výkonnost ze základní části, máme velkou šanci dojít hodně daleko,“ doplňuje Stožický. To naznačuje, že se Boleslavští s případným postupem do semifinále neuspokojí. Paradoxně právě s čtvrtfinálovým soupeřem, pražským klubem Future, jsou jedinými dvěma týmy, které letos dokázaly porazit českého florbalového giganta Tatran Střešovice. Vyzvat ho mohou případně až ve finále, k němuž ale vede těžká cesta. Začíná v sobotu, kdy se ve sportovní hale v Mladé Boleslavi hraje od sedmi hodin večer první zápas. Druhé utkání je na programu v neděli od dvou hodin odpoledne.