Prologis Park Úžice pronajal další průmyslové plochy

Firma Horizont, český výrobce výstavních modulů, a drogistický řetězec Rossmann si pronajaly nové skladové plochy v průmyslovém parku Prologis Park Úžice. Horizont obsadil 7000 čtverečních metrů, na kterých si zřídil výrobní a skladové prostory. V případě společnosti Rossmann jde o rozšíření stávajících prostor o dalších 1,5 tisíce čtverečních metrů.

„Prologis Park Úžice nabízí momentálně bezkonkurenční cenu 2,5 eur/m2 měsíčně za pronájem skladových prostor a 8 eur/m2 v případě kanceláří. Park se nachází na výpadovce z Prahy po dálnici D8 směrem na Německo. Firmy, které jsou orientované na německý trh, tak mají možnost pronajmout si prostory ve strategické lokalitě za historicky nejvýhodnějších podmínek,“ říká Lukáš Šaling z průmyslového týmu Cushman & Wakefield, který na transakci pracoval.

Pro výběr úžického parku hrály hlavní roli dva faktory – poblíž parku se nachází centrála společnosti Horizont. Druhým argumentem byla atraktivní cenová nabídka. Firma se do nových prostor nastěhovala v průběhu dubna. Developer parku, společnost Prologis, nabízí také možnost krátkodobého pronájmu prostor a to s flexibilitou od 3 do 20 tisíc čtverečních metrů, případně výstavbu nových prostor na míru.