Prologis pronajal 110 tisíc čtverečních metrů v Polsku

Společnost Prologis, která má logistická centra i v Česku, podepsala v průběhu července a srpna ve svých polských parcích smlouvy na pronájem skladovacích ploch o celkovém objemu 110 tisíc čtverečních metrů. Objem pronájmu překračuje tříletý průměr a zahrnuje nové smlouvy i rozšíření již existujících nájemních smluv.

„Zájem zákazníků a objem pronájmů zůstal v letních měsících velmi silný, a to i přesto, že toto roční období je obvykle klidné,“ řekl Bartosz Mierzwiak, ředitel společnosti Prologis pro Polsko. „Mezi naše největší úspěchy z tohoto období patří jedno z největších rozšíření nájemní smlouvy v Polsku – v Prologis Parku Janki a zájem našich zákazníků o park v Nadarzynu, který vedl k pronájmům o celkovém objemu více než 20 000čtverečních metrů,“ přiblížil.

Mezi nejdůležitější nové smlouvy patří pronájem 12 740 metrů čtverečních v Prologis Parku Chorzów firmě Raben, dále 10 388 metrů čtverečních v Nadarzynu společnosti VTS a bezmála 10 tisíc metrů čtverečních tamtéž pro potravinový sektor. Rozšíření smluv se týká hlavně klienta Euro Net s 48 950 metrů čtverečních v Prologis Parku Janki a dále firem DSV Solutions a Wincanton v Poznani resp. Blonie. Se svým portfoliem více než 2,1 milionu čtverečních metrů ploch, které se nachází ve 107 budovách v 25 distribučních parcích, je Prologis předním poskytovatelem skladových prostor v Polsku.