Prologis rozšiřuje dva parky v Česku a na Slovensku

Společnost Prologis oznámila rozšíření dvou projektů “šitých na míru” v České republice a na Slovensku. Výstavba těchto logistických nemovitostí začala v druhém čtvrtletí a její předpokládané dokončení je ve čtvrtém čtvrtletí roku 2011. Jde o 6800 čtverečních metrů dalších ploch pro hypermarket Globus, již existujícího projektu stavěného na míru o současné rozloze 22 350 metrů čtverečních v Prologis Parku Praha – Jirny, který je umístěn 20 kilometrů východně od Prahy u dálnice D11. Globus se rozhodl navýšit kapacitu svých prostor na 29 150 metrů čtverečních. Klient plánuje využívat tento sklad jako svou českou základnu pro logistiku s kontrolovanou teplotou.

Dalším projektem je 17 980 metrů čtverečních ploch pro stávajícího klienta v Prologis Parku Galanta – Gáň (DC4) umístěného 60 kilometrů od Bratislavy poblíž dálnice D1 (E58). Po rozšíření bude mít projekt DC4 celkem 93 590 metrů čtverečních moderních skladových ploch a bude jedním z největších distribučních parků na Slovensku. „Prologis je velmi rád v pozici jednoho z mála developerů v regionu střední a východní Evropy, který má nejen moderní skladové prostory připravené k okamžitému pronájmu, ale také široké portfolio volných pozemků, díky kterým si naši klienti mohou nechat postavit prostory přesně podle svých představ a navíc se strategicky výhodným umístěním,“ řekl Martin Polák, ředitel společnosti Prologis pro Českou republiku a Slovensko.

Portfolio společnosti Prologis v České republice a na Slovensku zahrnuje devět distribučních parků (43 budov) o celkové rozloze přes 990 tisíc čtverečních metrů průmyslové plochy. V současné době má Prologis v regionu ve výstavbě tři projekty o celkové rozloze přes 66 tisíc metrů čtverečních.