Průcha: Nechtěl jsem platit do kasy

Hokejbalisté vstupují do play-off, ve čtvrtfinále narazí na Kert Praha. Nejlepší střelec plzeňského týmu myslí na finále.

Po tragickém začátku sezony plzeňští hokejbalisté dokázali, že stále patří mezi špičku extraligy. Po dvaadvaceti kolech základní části si zajistili třetí příčku, která jim zaručuje vstup do vyřazovacích bojů na domácí půdě. Snový rok v seniorském týmu zažívá teprve devatenáctiletý Michal Průcha, s třinácti střelenými góly a devíti asistencemi nejproduktivnější hráč Plzně.

„Určitě jsem zatím spokojený – za tým i osobně. Zpočátku sezony by asi nikdo neřekl, že budeme bojovat opřední příčky tabulky. A za sebe: Před sezonou jsem si říkal, že budu rád, když vstřelím alespoň jeden gól, abych neplatil do kasy,“ těší útočníka. Ve čtvrtfinále play-off narazí Plzeň nakonec na Kert Praha, který udržel šestou příčku. Byl to jediný soupeř, který Plzeň v soutěži dvakrát porazil. Kanonýr má přesto před vstupem do vyřazovacích bojů jasno.

„Jestliže chceme pomýšlet na medaili, nemůžeme si vybírat a musíme porazit každého, kdo se nám postaví do cesty. I když přijatelnější soupeř by byl asi jeden z dvojice Ústí nebo Vlašim,“ přiznává Michal Průcha. Fyzicky disponovaný útočník táhne tým svými góly, přesto zůstává při svém hodnocení při zemi. „Nejlepším hráčem jsem jen, co se týče kanadského bodování, ale to mnohdy mate. V týmu máme dost lepších a hlavně zkušenějších hráčů,“ připomíná Průcha, který válí v A týmu prvním rokem. Plzeň vstoupí do play-off v košutecké hale, čtvrtfinále by nemělo být poslední metou.

„Cíl v play-off je pro mě finále, myslím si, že tým má na to, abychom se tam dostali a bojovali o titul. Vypadnout hned ve čtvrtfinále by byl neúspěch,“ uvědomuje si útočník.