Range Rover Evoque Convertible složí střechu za 18 sekund

Range Rover Evoque Convertible

Range Rover Evoque Convertible

Range Rover Evoque Convertible
Range Rover Evoque Convertible
2
Fotogalerie
Udělat z SUV kabriolet? Takové pokusy jsme už v minulosti viděli, ale například Nissanu se to s Muranem příliš nepovedlo. Uvidíme, jestli bude mít Land Rover s modelem Range Rover Evoque Convertible víc štěstí. Novinka zamíří na trh na jaře 2016 a vyrobena bude v limitovaném počtu, i když přesné číslo vyrobených kusů ještě neznáme.

Pro Land Rover to není první pokus o SUV bez střechy. Když pomineme různé verze původního Land Roveru, ve verzi cabrio se vyráběl i velký Range Rover. Dokonce se objevil i ve filmu s Jamesem Bondem, agentem britské tajné služby.

Pokud jde o Evoque Convertible, je to čtyřmístný kabriolet s látkovou střechou, která se složí elektricky za 18 sekund, natáhne se za 21 sekund a lze s ní manipulovat i za jídy v rychlostech do 48 km/h. Kvůli bezpečnosti nechybí ani vystřelovací ochranné oblouky za zadními sedačkami, kdyby se vůz převrátil.

Pod kapotou se objeví známá paleta motorů Range Roveru Evoque, na vrcholu je benzínový čtyřválec 2,0 l s přeplňováním v modelu Si4 s výkonem 176 kW (240 k). Evoque Convertible může být na přání i s pohonem všech kol a devítistupňovou automatickou převodovkou.

Předběžné doporučené ceny pro český trh najdete v samostatném článku.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz