Realitní síť EVROPA vstupuje na slovenský trh

Česká realitní síť EVROPA zahájila expanzi do zahraničí otevřením první pobočky ve slovenské metropoli Bratislavě. Celkem chce na Slovensku otevřít 20 poboček, především v okresních městech, informovala realitní kancelář.

„Vstupujeme na slovenský trh, protože ho považujeme za perspektivní a v dalších letech očekáváme jeho růst,“ vysvětluje důvody expanze jednatel společnosti Evropa Michal Macek. V současnosti je slovenský realitní trh trhem kupujícího, protože po splasknutí realitní bubliny je na něm přebytek neprodejných nemovitostí a relativně malý zájem kupujících.

Tři licence jsou již prodány. Po bratislavské pobočce v Poštové ulici se další dvě kanceláře na bázi franšízy zprovozní do konce letošního roku. Všechny pobočky mají přitom danou územní exkluzivitu. Realitní síť Evropa tak postupně pokryje celé území Slovenska. „Podobný koncept na slovenském realitním trhu chybí. Evidujeme vysoký zájem o příležitost zastupovat značku EVROPA. Do několika let bychom rádi na Slovensku získali stejné postavení, jakým disponujeme v České republice,“ doplňuje Macek.

Na Slovensku bude firma používat lokální mutaci značky EUROPA realitná kancelária. První pobočka v Bratislavě vznikla spojením konceptu EVROPA se zavedenou realitní kanceláří Correct, která v bratislavském kraji působí již 12 let. „Franchising jako takový je v současnou chvíli globálním trendem. V našem novém spojení vidím mnoho zásadních výhod,“ říká jednatel pobočky Bratislava I. Gabriel Šille.

Síť realitních kanceláří EVROPA poskytuje své služby od roku 1998. V současné chvíli čítá síť 26 franšízových poboček po celé ČR.