Rebel, který toužil jít za lepším

Florbalový ostrostřelec Radim Polášek si vyvzdoroval přestup do Vítkovic.

Loňskou sezonu nedohrál. Po kritice poměrů, které panovaly v klubu, ho vedení florbalového Bix Ostrava vyřadilo z kádru. Kanonýr Radim Polášek chtěl odejít a jeho přání se splnilo. Příští sezonu bude nastupovat v dresu vicemistra z Vítkovic. Na české poměry za něj klub zaplatil hodně vysokou částku.

Přestup se nerodil jednoduše. Měl jste obavy, že by to nemuselo vyjít? Obavy jsem měl. Vedení Bixu se od začátku netvářilo, že by přestup měl vyjít. Ale v Bixu už jsem dál nechtěl působit. Tam to loni fungovalo tak, že tam nic nefungovalo. Řekl jsem, že pokud se věci nepohnou správným směrem, nebudu hrát.

Berete to jako správné řešení? Od začátku sezony bylo v Bixu všechno špatně a v polovině soutěže to bylo ještě horší. Tréninková morálka některých hráčů byla katastrofální. Nechci, aby to vyznělo divně, ale až když jsem udělal radikální krok, daly se věci v Bixu do pohybu a myslím, že jdou tím správným směrem. Třeba jako změna trenéra.

Údajně jste měl i jiné nabídky. Jaké? Bylo toho více. V době, kdy jsem nehrál, mě kontaktoval Tatran Střešovice a potom i Chodov. Musím přiznat, že jednání Chodova se mi hodně líbilo. Klub pracuje na profesionální úrovni a o moje služby stál.

Z klubu odešli Finové Lehtinen a Mustakallio. Do zahraničí zamířil i kapitán Pavel Brus a na odchodu je také útočník Milan Tomašík. Neoslabí to Vítkovice až příliš? Věřím, že to bude v pohodě. Vždyť návrat ohlásil Dan Folta, a to je ikona vítkovického florbalu. S ním přijde zkušenost a mladí hráči se mohou od něj učit.