Řepka posílí České Budějovice

Tomáš Řepka

Tomáš Řepka

Fotbalisté Dynama České Budějovice mohou čekat novou posilu. Třináctý celek tabulky Gambrinus ligy posílí bývalý obránce Fiorentiny nebo West Hamu United Tomáš Řepka, který v zimě skončil své působení v pražské Spartě. Informace se objevila na webu agentury Mediafax.

Jihočeši mají v celém průběhu sezony problémy s defenzivou a příchod velezkušeného stopera samozřejmě vítají. „Je jasné, že fotbalista formátu Tomáše Řepky bude pro tým jednoznačně přínosem. Jeho obrovské zkušenosti ze zahraničí i z Gambrinus ligy jsou k nezaplacení,“ říká trenér Dynama František Cipro, který má radost především z toho, že do týmu přišel rozený vůdce a tahoun. „Přesně takový typ fotbalisty nám v kabině chyběl. Tomáš Řepka dokáže svým zaujetím pro hru strhnout i ostatní spoluhráče k co nejlepším výkonům,“ dodal Cipro.

O Řepkově odchodu na jih Čech se nahlas mluvilo už v sobotu. Sportovní manažer Českých Budějovic Jiří Kotrba tvrdil, že s Řepkou je všechno na dobré cestě. „Shodli jsme se na podmínkách smlouvy, nebyl v tom problém. V pondělí chceme návrh kontraktu poslat jeho agentovi Pavlu Paskovi, a když v tom písemném znění nebude žádný zádrhel, tak bychom to mohli například v úterý podepsat,“ potvrdil už o víkendu českobudějovický činovník.

V České lize nastoupil Tomáš Řepka do 291 zápasu, dalších 90 zápasů přidal v Serii A a vedle 82 zápasů v druhé anglické lize si připsal i 82 zápasů v Premier League. Na kontě má i jedenáct ligových branek a 46 zápasů za A-tým reprezentace. Řepka začal v nejvyšší soutěži v Baníku Ostrava, odkud ho v roce 1995 získala pražská Sparta. Velký fotbalový talent se následně dokázal prosadit i do reprezentace a v roce 1998 přestoupil do italské Fiorentiny. Tam vydržel tři roky a na následujících pět let se upsal anglickému West Hamu United. V roce 2006 oznámil návrat do České republiky a logicky si vybral opět pražskou Spartu. V té vydržel až do letošní zimy, kdy se s ním vedení klubu dohodlo na rozvázání smlouvy.