Resto Cafe Patio má osobitý styl

Výrazný podnik v centru Prahy zaujme návštěvníka osobitým stylem, zarazí ale nadsazenými cenami.

Na přání čtenářů navštívil testovací tým Sedmičky v čele s expertem na gastronomii Jakubem Řičicou restaurant Resto Cafe Patio na Národní třídě.

„Žádná exhibice ani přehnaná snaha o originalitu. Sázka na osvědčenou středoevropskou jistotu, z níž si vybere každý, a zároveň to nepůsobí jako obyčejné české menu,“ ohodnotil nabídku Řičica.

Nadnesený název

Nejprve se rozhodl ochutnat carpaccio z tuňáka s limetkovým glasé, hoblinami parmazánu a rukolou.
„Ryba byla naprosto čerstvá, porce adekvátní. Menší výtku bych měl pouze k parmazánovým hoblinám, kterých bylo podle mě moc,“ řekl k předkrmu Řičica.

Jako hlavní chod si objednal telecí kotletu pečenou na grilu s lanýžovou omáčkou, sotýrovanou grilovanou čekankou s pyré ze sladkých brambor.

„Název mi připadá zbytečně nadnesený. Kuchařský výraz sotýrovat neznamená nic jiného, než házet na pánvi. Kotleta nebyla připravená zcela podle objednávky a zvolená lanýžová omáčka je možná až zbytečně výrazná,“ řekl Řičica. Něco chuťově méně razantního by podle něj bylo vhodnější.

„Jídla jsou perfektně servírovaná“

Na závěr Řičica ochutnal makové noky z mascarpone s koňakovou omáčkou a čerstvým ovocem.
„Nebylo to až tak sladké, jak bych čekal, což mi vyhovuje. Navíc dobrý nápad, jak spojit různé ingredience. Ještě jsem se s tímhle nesetkal,“ uvedl Řičica s tím, že všechny chody v restauraci byly perfektně servírované.

V Resto Cafe Patio je znát, že si dali záležet na interiéru a podobnou péči věnují i jídlům. Přesto je třeba dodat, že forma tam jednoznačně převažuje nad obsahem. Nadsazené ceny vyplývají z místa, kde restaurace je.

Zřejmě jediným nedostatkem je úroveň toalet.