Rezidence, v níž zastřelili Versaceho, se prodává

Versaceho rezidence v Miami Beach

Versaceho rezidence v Miami Beach Zdroj: CTK

Rezidence v Miami Beach na Floridě, v níž byl v roce 1997 zastřelen italský módní návrhář Gianni Versace, jde do dražby. Aukce se uskuteční 17. září a vyvolávací cena bude 25 milionů dolarů (494 milionů korun). Oznámil to podle agentury Reuters Lamar Fisher ze společnosti Fisher Auction Company. Dražba se uskuteční přímo v rezidenci.

„Jde o jednu z nejzásadnějších nemovitostí století,“ okomentoval dům Lamar Fisher. „Myslíme si, že tento překrásný dům přitáhne pozornost prominentních kupců z celého světa,“ dodal.

Versaceho rezidence v Miami BeachVersaceho rezidence v Miami Beach | Profimedia.cz

Rezidence byla postavena v roce 1930 a nachází se v ní deset ložnic, jedenáct koupelen a šestnáctimetrový bazén zdobený 24karátovým zlatem. Většina pokojů je vyzdobena ručně malovanými freskami.

Versace dům koupil v roce 1992 a utratil 33 milionů dolarů za jeho rekonstrukci, kdy k domu mimo jiné přistavěl další křídlo. O pět let později byl na schodech před domem zastřelen. Současným vlastníkem rezidence je místní podnikatel, který zde několik let provozoval hotel. Ten byl ale letos uzavřen.