Rezidenční projekt Matějkova v Praze je zkolaudován

Společnost CODECO dokončila výstavbu rezidenčního projektu Matějkova v Praze - Vysočanech. Dům nabízí 59 bytů s terasou či balkonem v dispozicích 1+kk až 4+kk. Ke každému bytu patří minimálně jedno parkovací stání a zděná sklepní kóje, které jsou stejně jako DPH již zahrnuty v ceně bytu. Nejmenší byty začínají na 1,6 milionu korun, informoval developer.

„Projekt Matějkova, jehož výstavba probíhala od loňského podzimu, jsme právě dokončili a zdárně zkolaudovali. Přivítáme první obyvatele, kteří se mohou do svých nových bytů začít stěhovat v lednu,“ říká obchodní a marketingový ředitel CODECO Martin Jan. V současné době je prodáno zhruba 60 procent bytů. Zájemci si mohou prohlédnout vzorový byt, jehož interiér zařizovala firma Cesare. Pod architektonickým návrhem projektu je podepsána renomovaná architektonická kancelář LOXIA. Důraz je kladen na prostorné a promyšlené dispozice s dostatkem úložných prostor, vysokou kvalitou standardů a použitých materiálů.

Byty jsou ve třech úrovních standardů a cen. „Pro klienty znamená toto rozdělení jednoznačnou výhodu. Například byt 2+kk ve stejné výměře si mohou podle zvoleného standardu koupit za různě vysokou cenu,“ popisuje Jan. Na byty CODECO poskytuje prodlouženou záruku a zdarma nabízí i poradenství k financování koupě bytu. Hypoteční makléři pomohou klientům vyjednat podmínky úvěru na trhu, například formou dražby nejvýhodnější hypotéky až u 12 bank.

Okolí disponuje kompletní občanskou vybaveností. Ve vedlejší ulici je umístěna mateřská škola, poblíž je rovněž škola základní. V přilehlé ulici Sokolovská naleznou obyvatelé obchody, restaurace, banky, poštu, úřady i polikliniku. Kulturní a sportovní vyžití slibuje nedaleká O2 arena, divadlo GONG a zejména nákupní centrum Galerie Harfa se supermarketem a řadou obchodů, službami, restauracemi a kavárnami, nedaleko je rovněž Galerie Fénix. K oddechu slouží dva veřejné parky Rokytka a Podviní, ať už k procházkám nebo jízdě na kole na nových cyklostezkách. Autem trvá cesta do centra 10 až 15 minut, stejně jako prostředky MHD. Stanice metra B – Českomoravská se nachází ve vzdálenosti zhruba 300 metrů. V blízkosti jsou i vlaková nádraží Praha – Libeň a Praha - Vysočany. Společnost CODECO vznikla v roce 2004 s cílem realizovat developerské projekty nejprve v Praze a později na území celé České republiky. Rozvíjí i projekty v Kazachstánu. Své aktivity směřuje převážně do developmentu kancelářských a rezidenčních projektů, do svého portfolia řadí také pronájmy průmyslových prostor a filmových ateliérů. Mezi realizované bytové projekty se řadí Na Zelené Harfě – Praha 9, Nad Botičem – Praha 4, Pod Hanspaulkou – Praha 6 a Kolovrátek - Praha 10. Nejvýznamnějším počinem je již zahájená postupná revitalizace 14hektarového území s původními průmyslovými objekty v Praze 9 – Vysočanech. Projektem Kolbenova City Development se zrodí městská čtvrť Nové Vysočany s veškerou infrastrukturou.