Rezidenční projekt Rajský vrch v Praze 9 vstoupil na trh

První fáze projektu Rajský vrch v Praze 9, který bude realizován ve třech etapách od parcel pro rodinné a řadové domy až po bytové viladomy, vstoupil na pražský realitní trh. První tři pozemky našly své majitele několik dní po zveřejnění nabídky, oznámila inženýrská a investiční společnost Landia Management.

Součástí úvodní fáze je prodej 15 stavebních parcel o výměrách 526 až 1259 m2 pro výstavbu rodinných domů o užitné ploše 250 až 400 čtverečních metrů. Kupující se stávají vlastníky stavebních pozemků prakticky okamžitě, platné územní rozhodnutí na výstavbu jednotlivých domů ji umožňuje zahájit během několika měsíců. Podmínkou je zachování obdobného moderního architektonického rázu domů.

„Snažili jsme se celému území vtisknout jednotný urbanistický i designový ráz. Proto jsme Rajskému vrchu určili rámec pro výstavbu rodinných domů - od procenta zástavby parcely včetně hrubých podlažních ploch, přes počet podlaží, odstupové vzdálenosti až po výšku a typ oplocení. Klienti na tato opatření reagují pozitivně. Prozřetelné bylo také vyprojektování několika typových domů odpovídajících požadovanému charakteru zástavby, které zájemcům slouží nejen jako inspirace, ale někteří se podle návrhů rozhodují i stavět,“ říká Petr Tomášek ze společnosti Landia Management s.r.o., jež stojí za celým projektem.

Moderní čtvrť s vilovou zástavbou vyroste v blízkosti parků U Čeňku a Čihadla a říčky Rokytky. Nabízí parcely s bezprostřední návazností na metro trasy „B“ – Rajská zahrada a hlavní dopravní tahy do centra i mimo Prahu. Ceny parcel včetně kompletních inženýrských sítí a DPH se pohybují kolem 7200 Kč za metr čtvereční. Dosavadní poptávka dokládá, že kvalitní pozemky v širším centru Prahy jsou poptávanou komoditou jak mezi lidmi hledajícími bydlení v rodinných domech, tak mezi investory.

Projekt Rajský vrch nabízí komplexní servis pro potencionální vlastníky parcel od prvotních jednání, přes vyřizování administrativy, úvěrové a hypoteční produkty až po samotné projekty domů. Novým majitelům nabízí bezplatné využití projektů vzorových domů, které pocházejí z renomovaného pražského architektonického ateliéru KAAMA. Parcely budou rovněž vybaveny kompletními inženýrskými sítěmi (kanalizace, vodovod, plyn a elektřina).