Řidiče štvou „opravené” silnice

Po silnicích v centru Břeclavi, o kterých radnice tvrdila, že je opraví do záčatku prázdnin, se dá jezdit maximálně třicítkou.

Namísto hladkého asfaltu, který si od dlouhotrvajících oprav silnic v centru Břeclavané slibovali, se dočkali pouze vybroušené silnice a provizorně namalovaných pruhů vymezujících parkování. Ulice Jungmannova je toho ukázkovým příkladem. Oprava silnice měla skončit už na konci června. Pak radnice termín posunula na přelom července a srpna.

„Jezdím domů přes Jungmannovu a Čechovu ulici. Je to tam přímo strašné. Asi deset centimetrů nad neupraveným povrchem trčí neoznačené kanály, silnice je vybroušená a jsou na ní hrby. Málem jsem si tam rozbila auto,“ stěžovala si na stav silnice Jana Krátká z Břeclavi. Podobné problémy jsou i v Jiráskově ulici

Břeclavský místostarosta Pavel Dominik však radnici hájí tím, že práce ještě neskončily. „Čekali jsme na dokončení kanalizace. Stavební firma, kterou jsme pracemi pověřili, teď pokračuje v dalších ulicích. Finále všech oprav by mělo být na jaře příštího roku. Běžný postup je ten, že povrch se nechá nějakou dobu usadit a dodělá se to časem,“ vysvětlil.

Lidé jsou ale nešťastní také z neustále zablokovaného železničního podjezdu v Bratislavské, kterým se denně dostávají do zaměstnání tisíce lidí.

„Každý den jezdím pracovat do Lanžhota. Musím vstávat minimálně o hodinu a půl dříve. Navíc se často stává, že mi málem až pod kola vjede nějaký cyklista, který zřejmě také spěchá do práce. Navíc mě štve, že se tam už víc než měsíc nic neděje. Podle mého názoru je to jedno z nejnebezpečnějších míst v Břeclavi,“ říká Břeclavan Marek Chrbát.

Rekonstrukce podjezdu je v režii Českých drah, nikoliv města. „Pouze jsme ji pomáhali zaplatit. Sem tam Dráhy popíchneme, ale opravdu neumím říct, proč jim to tak trvá,“ divil se místostarosta Dominik. Stavba by měla být údajně dokončená už v září. „Tento termín je reálný, nesmí však dojít ke komplikacím,“ řekl Pavel Halla, mluvčí Správy železniční dopravní cesty.

A jak se po Břeclavi jezdí vám? Napiště nám svůj názor na redakcebreclav@mf.cz