Řidiči přijdou o zkratku

Oprava mostu u Vysoké a změna dopravního značení přivede na jižní část hradeckého silničního okruhu více aut.

Zchátralý most u Vysoké nad Labem o prázdninách zcela uzavře oprava. Řidiči tak na čas přijdou o výhodnou zkratku z Moravského Předměstí na silnici do Pardubic a dálnici D11. Most u Vysoké využívají i osobní auta, která míří z dálnice na Holice a naopak. Ušetří několik kilometrů jízdy.

„Provoz je tam v poslední době opravdu hustý. Když začala po mostě jezdit auta z dálnice, musela se tam kvůli nákladním automobilům snížit tonáž vozidel. Zhruba polovina aut pokračuje do Hradce a druhá jede na Vysokou a Pardubice,“ uvedl ředitel krajské dopravní policie Karel Bušta.

Opravy potrvají od poloviny července do září. Řidiči budou jezdit okolo fakultní nemocnice přes frekventovanou křižovatku Mileta po části městského silničního okruhu, kterou ještě více než teď zatíží kamiony jedoucí od Brna na Prahu.

Nákladní auta v tomto směru bude totiž nové dopravní značení vést místo ke křižovatce u ČKD na opačnou stranu na Pardubice a v Opatovicích nad Labem na dálnici.

Proud kamionů projíždějících městem by se tím měl rozdělit, což by mělo ulevit lidem žijícím při výpadovce na Jičín. Část tranzitní kamionové dopravy povede po stávající severní části silničního okruhu a část po okruhu kolem nemocnice.

„Na přeznačení právě pracujeme,“ řekla minulý týden Miluše Votroubková z hradecké pobočky Ředitelství silnic a dálnic. Více čtěte v Sedmičce