Rinspeed Oasis: Kreace pro ty, kteří mají rádi bonsaje nebo bylinky

Rinspeed Oasis

Rinspeed Oasis Zdroj: Autorevue.cz

Rinspeed Oasis
Rinspeed Oasis
Rinspeed Oasis
Rinspeed Oasis
Rinspeed Oasis
7
Fotogalerie

Švýcarská firma Rinspeed si připravila pro výstavu CES zajímavý koncept. Vo voze dokonce můžete pěstovat květiny.

Designéři, kteří pracovali na novém konceptu Rinspeedu popustili uzdu své fantazii. Na střeše vozidla najdete solární panel, za palubní deskou zase malou zahrádku. Prý zde vypěstujete zeleninu, bylinky nebo třeba bonsaje. Premiéru zažije koncept na výstavě CES v Las Vegas tento měsíc.

Vůz odveze dva lidi. Je projektován tak, aby uvnitř mohli pasažéři relaxovat a užívat si jízdu. Zatím co se tento koncept postará o bezpečnou cestu do cíle. Primárně má být využíván na sdílení. Společnost uvádí, že cestující si budou moct přivolat vůz pomocí svého smartphonu.

Kromě malé zahrádky se nad palubní deskou vyjímá také velký 5K displej. Ten je možné ovládat hlasem i gesty. O zábavu na cestách se postará také audio systém od společnosti Harman Kardon s 24 reproduktory.

I když je vůz autonomní, najdete v něm volant. Ten lze proměnit na malou kulatou pracovní plochu nebo klávesnici. Můžete ale díky němu také převzít kontrolu nad vozem. Nejdříve ale musíte absolvovat automatický test silniční kondice a bdělosti.