Robot je v semifinále superligy

Domácí porážka s Dvorem Králové uzavřela jinak úspěšné období, ve kterém stolní tenisté Mokrých Lazců postoupili do semifinále superligy.

Hráči Robotu Mokré Lazce si zahrají superligové semifinále. Ve čtvrtfinále vyřadili bratislavský Satex.
„Zápasy o semifinále v superlize jsme odehráli proti Satexu Bratislava skvěle. Díky výbornému výkonu v prvním klání nám v odvetném utkání stačila remíza a mohli jsme hrát víc v pohodě,“ hodnotil výkon lazeckých hráčů prezident Robotu Aleš Buba. Jeho syn Ondřej Buba zasadil v prvním zápase se Satexem soupeři poslední ránu, když porazil ruského reprezentanta Elcina Gasymova a vybojoval pro své družstvo vítězství v poměru 6:4. V semifinále superligy se celek Mokrých Lazců střetne s El Niněm z Prahy, na které zahrát umí.

Porážka El Niňa

Lazečtí to dokázali minulý týden, když lídra extraligy El Niňo porazili v domácím prostředí pražského klubu. Také v tomto případě měl poslední slovo Ondřej Buba. Souběžně na dvou stolech se odehrála řada pohledných utkání, která vůbec poprvé zprostředkovala Česká televize. Mezi nimi byl také střet lazeckého Lubomíra Jančaříka a juniorského reprezentanta Tomáše Treglera, ze kterého nakonec vítězně vyšel lazecký borec. „Tregler je obrovský talent a velký příslib nejen pro El Niňo, ale pro český stolní tenis vůbec,“ podotkl Aleš Buba. Obě družstva podávala vyrovnané výkony. O vítězi rozhodl Ondřej Buba, který nastoupil proti Michalu Obešlovi a známého soupeře tentokrát porazil. „Ondřej mě hodně potěšil. Je to velký úspěch, když dokážeme porazit El Niňo v jeho podmínkách. Ukazuje to, že naše výkonnost jde celkově nahoru,“ řekl Aleš Buba. Poslední zápas před domácím publikem však Robot prohrál s Královým Dvorem 3:6. Lazcům patřilo před tímto utkáním druhé místo, ale právě Dvůr Králové ho odsunul v extraligové tabulce až za sebe. Robot se bude snažit o nápravu už v dalším kole, kde bude hrát v Ostravě proti Mittalu, kterému to v soutěži zatím nejde a je až jedenáctý.
„Jsme ve výborné formě a hrajeme vyrovnaně. Ukazují to i výsledky v letošní sezoně, kterou máme bezvadně rozjetou. Máme velkou šanci na jejím konci dosáhnout na titul. Já doufám, že se to stane,“ uvedl Aleš Buba.