Rok ve znamení postupů

Fotbalisté Kutné Hory si nově zahrají krajský přebor. Stejně jako rezerva Zenitu Čáslav.

V kronikách kutnohorských fotbalistů a rezervního týmu Čáslavi bude právě skončená sezona zapsána tučným písmem. Obě mužstva z „rajonu“ vybojovala postup z I.A třídy do krajského přeboru. Velká radost panuje především v Kutné Hoře.

„Pro mě je postup velmi příjemným překvapením,“ říká trenér kutnohorského klubu Radim Truksa.

Můj dům, můj hrad

Borce z města stříbra dovedla k úspěchu především famózní bilance v domácích zápasech. Byli suverénní. Z patnácti duelů čtrnáctkrát zvítězili a pouze jednou remizovali. Stali se tak jasnými králi domácích hřišť, žádný jiný tým neměl tak úchvatnou statistiku.

„Hráči si dokázali, že se doma mohou měřit s jakýmkoliv soupeřem a hráli vždy s cílem naplno bodovat,“ tvrdí trenér Truksu.

V Čáslavi cíl splněn

Daleko očekávanější byl postup nedaleké rezervy Čáslavi. Ta si bezpečně pohlídala první místo, byť v derniéře soutěže podlehla 2:5 týmu Zelenče.

„Cíl byl splněn, proto mohu být jen spokojený,“ říká trenér B–mužstva druholigové Čáslavi Jiří Antoš.
Popřel, že by výsledky jeho svěřenců stály na „pomocnících“ z A–mužstva Zenitu, které působí ve druhé lize. „Osu týmu tvoří pouze hráči rezervy. Jen když máme absence vynucené kartami či zraněními, rádi využijeme výpomoci některých kluků z prvního týmu,“ vysvětluje Antoš.

V letní přestávce čeká vítěze I.A třídy omlazení kádru. „Před příští sezonou přijde dost hráčů z našeho dorostu. Rádi bychom se za rok vyhnuli bojům o záchranu,“ říká Antoš.

Kouřim spadla

Z ostatních mužstev z Polabí je asi nejméně veselo v Kouřimi a v Rožďalovicích, která klesají o soutěž níž. Pádu do I.B třídy se naopak vyhnuly Poděbrady, ač odehrály v sestupové nejistotě několik jarních kol.