Rolls – Royce Phantom DHC v exkluzivní sérii klenotnictví Asprey

Rolls – Royce Phantom DHC

Rolls – Royce Phantom DHC Zdroj: Autorevue.cz

Rolls – Royce Phantom DHC
Rolls – Royce Phantom DHC
Rolls – Royce Phantom DHC
Rolls – Royce Phantom DHC
4
Fotogalerie
Automobilka Rolls – Royce postavila prototyp pro veletrh Masterpiece London 2011 pod heslem „dokonalý víkendový únik“. Jedinečným prvkem stroje vycházejícího z řady Phantom Drophead Coupe (DHC) je vyjímatelná klenotnice ve schránce před spolujezdcem, která pohodlně uskladní různé náušnice a prsteny. Vůz se zároveň vyznačuje řadou specifických prvků včetně perleťových obkladů, prahových lišt s nápisy Masterpiece London nebo bílého pozadí palubních přístrojů.

„Jsme šťastní, že tento fantastický Rolls – Royce můžeme představit na výstavě Masterpiece London 2011,“ řekl Torsten Müller-Ötvös, nejvyšší muž společnosti Rolls – Royce Motor Cars. „Důraz na rukodělnou výrobu a detaily je společný naší továrně v Goodwoodu i klenotnictví Asprey. (Zároveň) je to vůz představující bezkonkurenční šíři naší nabídky, v níž závisí celkové zpracování každého vozu Rolls - Royce pouze na představivosti zákazníka.“

Za vzpomínku stojí skutečnost, že za jeden Rolls - Royce Phatnom Drophead Coupé zaplatil jistý magnát v roce 2007 v přepoču na 35 milionů korun, jež plynuly na konto nadace Eltona Johna pro boj s AIDS. V souvislosti s Johnovou nadací a dobročinnými aukcemi EJAF jsme přitom o dražbách automobilů naposledy hovořili teprve před několika dny, přičemž byla řeč o „chromovaném“ speciálu Audi R8 V10 Spyder.