Ruská Máša i Děti ráje budou žít nonstop

Michal David míří do Karlových Varů. Poprvé tu zazpívá v největší hale.

Michal David ví, jak na svou show přilákat návštěvníky. „Tak ruku mi dej, sesbírej céčka, napij se Coly, protože ať jsi Ruská Máša, nebo Dítě ráje, teď budeme žít Nonstop!“ láká Michal David fanoušky své hudby do KV Areny.
Ve středu 9. listopadu totiž od půl osmé večer vypukne v karlovarské aréně show diskotékového krále. Michal David vyrazil na obří turné po celém Česku, ve velkých halách si desetitisíce fanoušků užijí jeho nesmrtelné hity. Teď je řada na Karlových Varech.
Při svém narozeninovém koncertě loni vyprodal daleko větší halu, než je ta v Tuhnicích. Do O2 Arény napěchoval sedmnáct tisíc diváků. Vždyť také za dosavadní kariéru napsal přes šest stovek písní a prodal víc než tři a půl milionu nosičů. V Karlových Varech se chystá představit další, zbrusu nové cédéčko Čas vítězství, které přišlo na řadu po desetileté skladatelské přestávce. „Společně jej pokřtíme,“ slibuje David fanouškům.

Pokřtí nové album

S albem mu poradili posluchači. „S Martinem Hájkem máme na rádiu Kiss takový pořad, kde jsme se ptali posluchačů, jakou desku bych měl vydat. Všichni mi psali, že disco taneční muziku. Tak jsem se inspiroval, a udělal album v tomto duchu. Celé album mi otextovala Hana Sorrosová, se kterou jsme napsali před deseti lety Dlouhou noc pro Helenu Vondráčkovou. Na toto album mi napsala skvělé texty,“ říká David. Několika písní z nové desky se na koncertě fandové určitě dočkají, nejznámější hity ovšem David nevynechá. Po skončení koncertu naplánoval zpěvák autogramiádu.
Byť Michalu Davidovi patřila v Česku především osmdesátá léta minulého století, své publikum má také o dvacet let později. Vždyť vyhrál cenu TýTý jako zpěvák roku a v Českém Slavíku se posunul na pátou příčku. I proto si mohl dovolit uspořádat koncerty ve velkých halách po celém Česku. „Rád bych udělal turné, jaké dělají světové hvězdy tipu Madonny či Lady Gaga,“ říká David.
Stejně jako ony, chce také on mít diskžokeje, jenž diváky pořádně rozproudí. „Budu mít DJ Martina Hájka, který dostane na koncertě velký prostor a bude komunikovat i s publikem,“ slibuje David. Těšit se můžete na netypický koncert s technickými, zvukovými a světlenými efekty a další zajímavosti. Turné ostatně David chystal několik měsíců. „Není to otázka pár týdnů, takové megaturné musí být dokonalé. Nerad bych své fanoušky jakkoli zklamal,“ říká David. Celý projekt Davidovi produkuje Jiří Pomeje. „Skvěle se mi s ním spolupracuje,“ říká. Společně dělali už loňský vánoční koncert v Lucerně, který měl obrovský úspěch.
„Nechtěl jsem se o turné starat sám, takže nebyl důvod, proč si opět nepřibrat ke spolupráci Jirku,“ říká David.

Těší se na fanoušky

Ke Karlovým Varům má David vřelý vztah. „Každý rok se objevím na filmovém festivalu a mám ho velmi rád. Do Varů se vždy s chutí vracím a mám tu také dost přátel, ale i členů mého fanklubu, na které se vždy těším,“ říká David.
Těší se i na premiéru ve velké hale. „Většinou jsem tady hrál v Thermalu či Puppu, takže koncert ve velké hale bude pro mě premiéra. Proto jsem město zvolil, zajímá mě nové prostředí. Mám rád velké prostory a hodně publika. Mívá to pak skvělou atmosféru,“ těší se David na vystoupení.

David ve Varech

V KV Aréně vystoupí Michal David ve středu 9. listopadu od 19.30 večer.
Lístky stojí v předprodeji od 390 do 590 korun.
Davidovým hostem bude skupina Damichi.