Rybář Vágner natočí seriál pro Discovery

Jakub Vágner a jeho úlovek

Jakub Vágner a jeho úlovek Zdroj: ctk

Až bude v srpnu ve světě uznávaný rybář a držitel několika rekordů Jakub Vágner odjíždět do afrického Konga, bude to přece jen trochu jiná cesta než ty předchozí a možná se stane dalším milníkem v jeho kariéře. V Kongu totiž bude točit první díl nového dokumentárního seriálu pro celosvětovou stanici Discovery. Vágner naváže na čtyři roky starý seriál Fish Warrior, který vznikl pro další prestižní kanál National Geographic.

Cílem nové série je představit divákům odlehlejší kouty planety a přiblížit jim civilizace ještě ne tolik ovlivněné západní kulturou. Na lov ryb ale také dojde. „Je to největší výzva, před kterou stojím. Pořad bude vysílán po celém světě s odhadovaným diváckým zásahem až dvou miliard lidí. Je to splnění jednoho z mých životních snů,“ řekl deníku E15 a magazínu ZEN Vágner.

Koproducentem seriálu je Česká televize, pro kterou již s Vágnerem v minulosti vznikly série S Jakubem na rybách a Rybí legendy Jakuba Vágnera. Nový seriál se bude vysílat i v Česku, protože Kavčí hory vlastní exkluzivní práva pro český a slovenský trh, potvrdila mluvčí České televize Alžběta Plívová.

Koprodukce je výhodnější

„Sama koprodukce s celosvětově významným televizním hráčem je pro Českou televizi prestižní, participovat bude i na výnosech z obchodních aktivit,“ řekla mluvčí veřejnoprávní stanice Plívová. „V neposlední řadě je forma koprodukce pro Českou televizi finančně výhodnější, než kdyby pořad vyráběla sama a následně jej Discovery prodala,“ dodala.

Celá série začne natáčením v Demokratické republice Kongo, ale tvůrci se vypraví i do sousední Republiky Kongo. O dalších destinacích zatím podle svých slov hovořit nemůže. Také ještě není stanoveno, jak se bude pořad v originále jmenovat a kdy by se mohl ve světě vysílat. „V Česku to bude pravděpodobně pod zavedeným názvem Rybí legendy.

Natáčet se má letos i příští rok, termín vysílání ale zatím nebyl stanoven,“ dodala Plívová. Dvaatřicetiletý Vágner se stal držitelem několika rekordů registrovaných Mezinárodní asociací sportovního rybolovu.

Vágner mezi světovými celebritami