Sáblíková má kompletní sbírku

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková Zdroj: profimedia.cz

Česká závodnice Martina Sáblíková získala na světovém šampionátu v rychlobruslení ve víceboji stříbrnou medaili. Zkompletovala tak medailovou sbírku z mistrovství světa v této disciplíně. Mistryně světa z let 2009 a 2010 v součtu čtyř disciplín nestačila jen na Nizozemku Ireen Wüstovou, jež obhájila loňský triumf. Třetí skončila Kanaďanka Christine Nesbittová, která před poslední disciplínou, závodem na 5000 metrů, vedla.

Sáblíková si celý víceboj zkomplikovala především ve třetí disciplíně. Trať 1500 metrů sice zvládla čtvrtým nejrychlejším časem, ale v celkovém součtu výrazně ztratila právě na Nesbittovou a Wüstovou. Češka tak byla před svým oblíbeným závodem na 5000 metrů třetí, ale na to, aby si polepšila, potřebovala porazit obě své soupeřky o více než 12 vteřin.

Sáblíková závěrečný závod vyhrála, ale na Wüstovou to nestačilo. Česká závodnice však v součtu časů nakonec přeskočila Nesbittovou a získala první stříbrnou medaili ze světového šampionátu ve víceboji. Loni skončila kvůli pádu třetí.

Jak si vedla Sáblíková na ME čtěte zde:

„Musím říct, že jsem šťastná, protože stříbro ještě nemám. Opravdu jsem spokojená se stříbrem,“ citovala vicemistryni světa ČTK.

Sáblíková absolvovala šampionát s lehce zraněným tříslem, které jí komplikovalo především starty. „Je to sport, každého v určitý čas provází nějaký problém. Teď jsem já měla problém s tříslem, příští rok to může být někdo jiný. Ale závodit se musí a člověk se s tím musí poprat sám,“ uvedla ke svému zranění Sáblíková.